Az európai országokban tapasztalható nacionalizmust elemezve a La Stampa című olasz lap aláhúzta, hogy "Orbán Magyarországán a magyarok soha nem voltak még jobban a politikai szabadság súlyos korlátozásai ellenére sem". Az újság ugyanakkor úgy vélte, hogy a magyar nacionalizmus is nélkülözi a "gazdasági messzelátást", mivel a kiemelt gazdasági növekedés mellett a demográfiai csökkenés miatt Magyarország "sokat nyerne a bevándorlókkal (...) és a gazdaságnak életfontosságú szüksége van a munkaerőre".

A L'Avvenire, az olasz püspöki kar (Cei) napilapja A lepkék és a szögesdrót című cikkében a pengésdrótból épített magyar határzárról írt.

A szerző azt kérdezte, miért nem volt elég az egyszerű szögesdrót. Magyarországnak "katonai szükségletei vannak, arra van szüksége, hogy "még nagyobb fájdalmat" okozzon azoknak, akik megpróbálnak áthatolni a kerítésén, és ez a pengésdrót-kerítés nagyobb fájdalmat okoz. Magyarország azt akarja, hogy azon a határon tényleg senki ne keljen át, nagy vagy kicsi, nappal vagy éjszaka. Erre a célra ott vannak az aknák (...) De az aknák gyilkolnak. A szögesdrót sebez..." – fogalmazott a l'Avvenire.

A napilap szerint a Magyarországon használt "kegyetlenebb" minden más eddig használt hagyományos szögesdrótnál. Hozzátette: az emberi elkeseredés mindenhol talál kibúvókat, és a l'Avvenire az egykori mauthauseni koncentrációs táborból való egyik sikeres szökést hozta fel példaként.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kamazuka
Igazán szépek az olasz szavak de köszönjük,nem ,van már egy követelőző és egy tolvaj kisebbségünk!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Hath Izsák
@vonotok: Nehogy már egy olasz újságíró felismerné a migráns kérdés ésszerű kezelését, és a saját kormányának meg nem árulta el... :(
Desischado
Jöjjenek ide, és éljenek itt! Jól mondja Rózsika, Hatházi! Sz...rt sem tudnak, de osztják az észt! Ki van a hócipőm is a katolikus egyházzal! Még soha nem segítettek senkin sem, csak prédikálnak! Mondjuk, azt a legkönnyebb!
Freewolf
Menjenek az olaszok oda, ahová én gondolom! Ott a rengeteg afrika beözönlő náluk. Na, lássuk, hogy ível a gazdaságuk!
világlátó
Sajnálattal, de nem az általánosítás hibájába esve, megállapítható, hogy ahogy itthon, úgy a szomszédban sem, de Rómában sem látja minden illetékes pontosan a magyarországi menekültkérdést. Ez a mi számunkra is állandó és folyamatos belátásunkra bízott kérdés. Más volt a véleményünk a plakátkampány idején, más ma.
A La Stampa újságírója írt a saját benyomásairól, érzelmi húrokat pengetve, a szomorú sorsú migránsokról, amit emberileg értünk és méltányoljuk. A helyzet azonban már kiteljesedett, belekeveredett már mindenki, aki a világpolitika eddigi alakulásában tevőleg részt vesz. Az oroszok és az USA. Az európai és az amerikai pénzvilág, az Iszlám Kalifátus terrorszervezet, Európa szinte minden országa.Nem is értem, mi is ennek a cikknek a valós szándéka.
Rejtö Jenö
Igazat adok minden magyar allampolgarnak. Ne a mocskos szajukat jartassak ezek a gyerekekkel fajtalankodo bagazs, hanem mutassanak egy videot vagy egy fotot ahol latom a Caritast Syriaban vagy Irakban ahol tamogatjak azokat "akik valoban ra vannak szorulva." A Vatikan eleg nagy ahhoz, hogy befogadjanak legalbb 10.000 honfoglalot. Mutassanak jo peldat, a magyar akkor sem fog lehütöket es terroristakat felkarolni. Es ha mar nacikrol beszelünk akkor hadd ne szoljanak a digok, mert a Duce meg el es van annyi naci abban az orszagban, hogy dunat lehetne velük rekeszteni!
simmering73
@Freewolf: Valamivel jobban ível, mint nálunk migránsok nélkül.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.