Két német nő hamarosan azért veszíti el az otthonát, mert az önkormányzat közölte: felmondja a velük kötött bérlakás-szerződést, ugyanis kell a hely a menekülteknek – tudósít az origo.hu.

Az egyik ilyen eset az 51 éves Bettina Halbey-é, akinek a szerződését már fel is mondták az Észak-Rajna-Vesztfáliai Nieheimben. A város polgármestere azt közölte az egyedül élő nővel, hogy megteltek a város menekültszállásai, ám további migránsok befogadására kötelezték a települést, ezért Halbey-nek mennie kell.

Hasonló cipőben jár az Eschbachban élő, 56 éves Gabrielle Keller, akinek legalább egy cserelakást felajánlottak. Igaz, azt nem fogadta el, hanem perelni készül.

A hatalmas botrányt kavaró esetek nyilván hozzá fognak járulni ahhoz, hogy a német politikai elit – szavazatvesztéstől tartva – viszonylag gyorsan kitegye a "megtelt" táblát az országra.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
@Laila: ha az origón nem kommentelhető, annak is oka van. Valószínű, hogy sokakban nyomdafestéket nem tűrő véleményt váltana ki. Valószínű, hogy a németek is így reagálnak rá.
Már sokan kérik Merkel asszony lemondását, még a saját pártjában is elhangzott.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csa-csa
egyszerűen hihetetlen! egy másik cikkben azzal indokolják, hogy a menekülteknek matracokon kell aludnia! akkor aludjon a bérlő matracon vagy mi! ez maga a döbbenet! egy 56 éves lakónak "legalább egy cserelakást felajánlottak."
először is: miért nem a migránsnak ajánlanak cserelakást!, másodszor: "A város polgármestere azt közölte az egyedül élő nővel, hogy megteltek a város menekültszállásai, ám további migránsok befogadására kötelezték a települést, ezért Halbey-nek mennie kell." TUD ERRŐL A MERKEL??!! ha igen, NEM ÁLLÍTJA LE AZONNAL?!! Hagyja hogy a saját honfitársait kilakoltassák? Hát hatalmasat csalódtam ebben a nőben!
RÁNK IS EZ VÁR??!!
36
Rémálom...
Költözzön ki a polgármester a házából és menjen a híd alá, ő!
Valszeg, ha így haladnak ő is hamarosan mehet.
Na, itt van vége az annyira féltett demokráciának(és a liberalizmusnak)
36
Látom, hogy az Origon, nem is kommentelhető a cikk. Szakadjatok meg!
fekete
Germania be sz@rott! Lesz itt meg had el had!Markel a fo kolompos meg mindig ott nyomat-
ja a hulyitest.De mar szalad ki az idobol!Csak ugy mint a Volcwagen ,csalok,es hazugok.
kamazuka
Bár hihetetlen, németűl jól beszélő hazai migránsaink is tettek említést efféle esetről a múlthéten.
Érdekes megnyílvánulása ez, a német jogállamiságnak.
KERKA
Ez valami egyedül álló eset lehet. nagyon nem jellemző a német gondolkodásra.
A német nem ad csak úgy a semmiért valamit. Nem jellemző rájuk, hogy olyant tegyenek, amiből nincs hasznuk, vagy nincs ellenérték.
A migráns vagy atomfizikus, vagy ideggyógyász doki, de hogy valami érdek húzódik a háttérben, az biztos
Laila
@KERKA: Két ilyen esetet említ a sajtó, és nem hiszem, hogy túl sok ilyen lesz, mert ha ez tömeges lenne, bukik a mostani kormányzópárt, ezt ők is tudják.
libellle
@kamazuka: Ez igy abszolut nem fedi a valoságot. Semmilyen polgármester nem közölt senkivel ilyet és hasonlót. Ellenben a lakástulajdonosok tesznek ilyet, ugyanis egy egyszobás apartmentért ahol egy személy lakik 450 € helyett fizet az állam 4 vagy öt személyre 1500€. Valahogy igy. Ilyet soha meg nem merne tenni egy jogállam.
KERKA
@Laila: ha az origón nem kommentelhető, annak is oka van. Valószínű, hogy sokakban nyomdafestéket nem tűrő véleményt váltana ki. Valószínű, hogy a németek is így reagálnak rá.
Már sokan kérik Merkel asszony lemondását, még a saját pártjában is elhangzott.
libellle
@fekete: Markelt Merkelnek hivják. Volcwagent pedig Volkswagennek. èn is irod neha kaoszt de te abszolut nem tudsz irni és gondolkodni sem.
libellle
@KERKA: Ez a lemondási "kérelem " azert nagyon határokon belül van. Inkább a volt keletnémetkomcsiszellemüek. Azok valahogyan egy másik bolygón élenk. Az integrácio itt nem ténylegesen sikeres.
kamazuka
@libellle: Én polgármesterről nem írtam,de még hausmaisterről sem,viszont kint élő ismerőseimtől kapott infóról igen.
libellle
@kamazuka: Semmiféleképpen nem is akarom véleményezni az ismeröseidet. Ellenben amennyiben valamit hallottak olvastak bizonyára nem azt, ami a cikkben van irva. Ugyanis a polgármester kizárólag akkor mondhat fel valamilyen lakást amennyiben ez a város tulajdonában van. Miután ebböl csupán paar létezik ezeket is azok kapják akik absolut rá vannak szorulva. Igy egy felmondás szinte lehetetlen. Egy Hausmeister pedig itt nem is jöhet számitásba. Èn pedig mindig itt élek mármint itt Nemetországban
kamazuka
@libellle: Megismétlem,nem tudom honnan vetted ezt a házmesteresdit erről nem írtam egy sort sem.
Amúgy ismerőseim szavahihetőségét nem kérdőjelezem meg,mert irántuk a bizalom feltétel nélküli,ha érted e szvak jelentését.
megemlítettem nekik a hírekekben elhangzottakat,és reagáltak hogy igen hallottak arról,hogy lakásokat sajátított ki a német állam.Kártérítést is kapnak.Ded a házmestert azt már TE keverted ide,de nem értem miért?
Freewolf
Szóval itt tartunk! Merkel mutti örökre elásta magát! Mindent a betóduló vadaknak és az őslakosok menjenek a fenébe! Nem ez megy itt is? Ez a megélhetési lopás útja, mikor legalizálják a liberálfasiszták a bűnt!
Meddig tűrjük még ezeknek a senkiházi elmebetegeknek a tombolását! A vadakat meg azonnal haza kell zsuppolni, mindenféle könnyes, megható történet nélkül!
libellle
@kamazuka: na ja erre csupán annyit, hogy hülyeség. Igy terjednek buta hirek ugyanis nem ellégé értik vagy nem figyelnek eléggé oda arra ami ténylegesen el van mondva. Ellenben teljesen lényegtelen, a lényeg az, hogy mi még valóban egy jogállam vagyunk.
libellle
@Freewolf: te meg hülye maradsz amig élsz. PONT!!!
Freewolf
Nem kell a liberális kábítás! Merkel mutti a németek ellen fordult, mikor idegenek miatt kilakoltatna német rászorultakat. Akinek ez rendjén valónak tűnik, kezeltesse magát és a nézeteit, mert orbitális baromságok vannak az agyában!
Épp az ilyen torz agyú nemzetgyűlölők ellen kell határozottan fellépni és szembesíteni őket a hazugságaikkal!
36
@Freewolf: Ne legyen úgy, de hamarosan nem biztos, hogy bárki, bármilyen véleményt leírhat. Merkel, együtt ebédelve Mark Zuckerbergel az ENSZ-közgyűlésen, szinte letámadta a facebook alapítót, hogy ugyan a migráns ellenes véleményeket, cenzúrázzák ki. Zuckerberg, azt válaszolta, hogy már dolgoznak az ügyön. Nem akarnak szabad véleménynyilvánítást.
Freewolf
@36: Véleményterror és cenzúra, a szólásszabadság korlátozása, ami a liberális demokrácia vívmánya. Rosszabb lassan mint a náci Németország, de a szocialista rendszerek szájbefogatásos eljárásait már túlléptük! Nem véletlenül hívom ezeknek a híveit liberálfasisztáknak! Lám a többség a háta közepére sem kívánja a vadakat, de Merkel mutti még mindig erősködik!
A szavazófülkéket nem tudják cenzúrázni, a nyanyát úgy le fogják váltani a marha követőivel, mint a huzat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.