A román kormányfő szerint országa hibázott, amikor Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával együtt a befogadási kvóták ellen szavazott az Európai Unió igazságügyi és belügyminisztereinek szeptemberi rendkívüli tanácskozásán.

Victor Ponta egy hétfő késő este közvetített televíziós interjúban nem vitatta a riporternek azt a kijelentését, hogy "hiba volt" Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával egy csoportba kerülni, és a rossz döntésért közösen viseli a felelősséget Klaus Iohannis államfővel.

Azt gondolom, hogy ez a fejezet véget ért, és megtanultuk belőle, hogy nem kell föltétlenül Magyarországgal lennünk a többiek ellen

- idézte a kormányfő szavait a Rador hírügynökség.

Victor Ponta hozzátette: azt kell mérlegelni, hogy mit lehet nyerni akkor, ha nem szegülnek szembe Európával.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@izo: Az még a majdnem csődtől is messze volt, és amikor a legnagyobb böszme, ez a hájas paprikajancsi most az ország élén átvette Bajnaitól a kormányt, akkor bezzeg kénytelen volt elismerni, remek állapotban van az ország. De majd nézd meg jövőre. Magyarország államadóssága már megint a 2010-es szinten van. És nincs több manyup pénz. Most fogják majd eladni az állami tulajdonú földeket, kiárusítják az országot. Védd csak őket, ha ez neked tetszik, csak gondold jól át, hogy ki az aki hazaáruló!
izo
@nemkati: Ez nem igaz "Az még a majdnem csődtől is messze volt".Miért kellett az IMF hitel mikor száguldott a pannon puma! Gondolkozz, ne csak a ballibsi szöveget nyomd amit eléd tettek!
nemkati
@izo: Már rég volt, de felelevenítem neked.
"2008. szeptember 15-én csődöt jelentett New York akkor már több mint 150 éve egyik legnagyobb befektetési bankja, a Lehman Brothers, és az amerikai állam nem segítette ki. Ez lett a globális pénzügyi válság „születésnapja” – noha már 2007 nyara, az amerikai
jelzálog-hitelezési piac összeomlása óta világos volt, hogy a nemzetközi valutáris-pénzügyi
rendszer súlyos rendszerhibákkal küzd. 2008. szeptember 15. után azonban villámgyorsan
súlyos likviditási válság alakult ki a nemzetközi pénzpiacokon, a tőzsdék zuhantak, a nemzetközi hitelezés befagyott. "

ASZ, Pénzügyi Szemle
izo
@nemkati: Ne terelj én az IMF hitelről írtam!
nemkati
@izo: Mi?? Pontosan arról beszélek. 2008 októberében kezdett tárgyalásokat a kormány az IMF-fel a hitel felvételéről. Mekkora szerencse, hogy nem az 0rbánod kormányzott akkor, mert még a bankbetétjeinket is elvette volna, csak hogy ne kelljen IMF hitelt felvenni. Inkább felvesz máshonnan drágábban.

Nesze a link
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/gigantikus_magyar_hitelfelvetel_mik_a_kovetkezmenyek.179711.html
izo
@nemkati: Jó hogy az IMF hitelt a pénzügyi válságra foghatod, nem a böszme rossz kormányzására (amiben az államadósságot 50%-ról 80%-ra növelte!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.