Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy a kormány jövő július 1-jére dolgozza ki a 2018 és 2025 közötti időszakra vonatkozó állami fegyverkezési programot.

Ezt Putyin pénteken a Novo-Ogarjovóban megtartott kormányülésen jelentette be. Hangsúlyozva, hogy a védelem és az állambiztonság területén "feltétlenül" teljesíteni kell a korábbi kötelezettségeket és terveket.

Sajtóértesülések szerint az orosz pénzügyminisztérium a 2017 és 2019 közötti időszakban a nehéz gazdasági helyzet miatt 6 százalékkal szándékozott csökkenteni az állami kiadásokat és benne a védelmi minisztérium büdzséjét, ám ebbe az elnök nem egyezett bele.

Vlagyimir Putyin pénteken kijelentette, hogy a fegyverkezési program kidolgozásakor abból kell kiindulni, hogy az orosz fegyveres erőket olyan korszerű eszközökkel kell felszerelni, amelyek lehetővé teszik számára Oroszország hatékony védelmét a potenciális katonai fenyegetésekkel szemben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@human: A világon oroszországnak van mindenből a legnagyobb tartaléka...csak a térképre kell nézni...
nemfideszes
@Csizmás Kond: Hiába nagy az ország, az Uraltól keletre csak sztyeppéket és mocsarat találsz. Azért is volt mindig Ukrajna Oroszország éléskamrája. Olajból és gázból pedig hiába van sok, az embereket etetni is kell.
sziha
@nemfideszes: de neki vannak bennfenntes infoi... Psssszt! ;)
Szókrakész
Már most is ütik-vágják az USA-t és a NATO-t.
Akkor mi jöhet ezután?!?!?!
Szókrakész
@human: Kamu!!!

Pont ez csípi a szemét a nyugatnak.
Csizmás Kond
@nemfideszes: ja persze...meg altalajkincset mint gáz, olaj arany stb. meg fa...meg olyan területek amit bármikor fel lehet használni a mezőgazdaságban..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.