Az 1989-es határnyitás és a határok védelme ma ugyanannak az éremnek a két oldala: akkor Európa szabadságáért cselekedtünk, ma ezt védjük, mert Magyarország biztonsága Európa biztonságát is jelenti – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a müncheni magyar főkonzulátus 1956-os megemlékezésén, a bajor tartományi gyűlés (Landtag) épületében.

A kormányfő beszédében kiemelte: a bajor-magyar barátság különleges, egyedülálló Európában. Ez a barátság hatalmas ívet futott be, a történelem során sokszor vállalkoztunk hol rossz, hol jó dolgokra, de most jó pályán haladunk, mert arra a közös célra vállalkozunk, hogy biztonságos, szabad, békés és virágzó Európát hozhassunk létre – jelentette ki. Hozzátette: ez a cél büszkeségre ad okot, és méltó az 1956-os szabadságharcosok örökségéhez.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

glorianna
" bajor-magyar barátság különleges, egyedülálló Európában" - rémlik bizonyos Bajor Gizella :) De ez még senkit nem jogosít fel arra, hogy szamárságokat beszéljen.
Zeta
Orbán távozása a megváltást jelentené!
Nyuszicsibe
Vitya, te már megint fordítva ülsz a lovon...
Jozefina
A HVG a Bayerischer Rundfunk bajor közcsatornára hivatkozva azt írja, Markus Rinderschpacher, az SPD frakcióvezetője szerint nem kellene helyet biztosítaniuk nacionalista és antidemokratikus csoportoknak.
Szerinte a látogatással
Orbán megsérti a bajor parlament méltóságát.
Az SPD mellé beállt a szélsőbaloldali Die Linke is, és keményen ostorozták Horst Seehofer (CSU) bajor miniszterelnököt is.
Seehofer az ördöggel is lepaktál csakhogy Merkelt bosszantani tudja. Az már a sok sörtől nem jut eszébe, hogy neki is ez lesz a veszte. (Ahol orbán megjelent ott még semmi jó nem történt)
Apropó és hol vannak ilyenkor a külföldi magyerok??? Ez esetben a müncheni magyarok miért nem hallatják hangjukat??? Fütyülni csak tudnak ők is???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.