Lőfegyverrel megsebesített négy rendőrt szerdán Németországban egy szélsőjobboldali mozgalom tagja.

A bajorországi Georgensgmündben történt esetről Joachim Herrmann tartományi belügyminiszter elmondta: a támadó az alkotmányvédelmi hatóság megfigyelése alatt álló Reichsbürger (birodalmi polgár) mozgalom követője, akinek bevonták fegyvertartási engedélyét, mert egyre több jelét mutatta a fegyverviseléshez szükséges megbízhatóság hiányának.

A 49 éves férfi több mint 30 lőfegyvert tartott otthonában, lefoglalásukra egy különleges bevetési egység támogatásával szálltak ki rendőrök. A férfi tüzet nyitott, amikor meglátta őket. Két rendőrt talált el, az egyik életveszélyes, a másik súlyos sebesülést szenvedett. Két rendőr könnyebben megsebesült a lövöldözésben kitört üvegek cserepeitől.

A támadót ártalmatlanították és őrizetbe vették. Könnyebb sebesülést szenvedett – mondta a miniszter.

Kiemelte, hogy a Reichsbürger mozgalommal szemben az eddiginél is határozottabb fellépésre van szükség. A mozgalom nem ismeri el a mai Németországot, így a rendőrségtől az adóhivatalig tagadja valamennyi állami intézmény legitimitását. A revizionista mozgalom a húszas, harmincas évek Németországának folytonosságát vallja.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Majd az M1 kideríti, hogy bevándorlók leszármazottja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.