A Galápagos-szigeteken a BBC hihetetlen felvételt készített egy összehangolt kígyótámadásról, a célpont egy magányos leguán volt. Minden pillanata izgalmas. A rendezők is nagyot alkottak, a kígyók is mindent megtettek, de a legnagyobb alakítás mégis a leguáné a BBC fantasztikus videójában. A világ legjobb dokumentumfilmjeiről is híres csatorna a legendás Sir David Attenborough tolmácsolásában mutatja be, ahogy kígyók hada összehangolt támadást indít egy leguán ellen. Amikor azt hinnénk, hogy vége a játéknak, jön egy csavar. Ilyen izgalmakat tartogat a természet. Jobb, mint a hollywoodi filmekben. A videón egyébként egy nagyon fiatal leguán látható, hiszen ez az egyébként szelíd állat akár másfél méteres is lehet kifejlett korában. A Galápagos-szigeteken pedig a kígyók mellett madarakkal és rákokkal is állandó küzdelmet vív, edzett fajról van tehát szó.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@eugen4402: Megvan ez a filmje is nekem videon, itt van velem. Alapfilm volt, elobb csinalta O a filmjeit, mint Cousteaux kapitany... O is egy csoda volt,...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
@Horizont: Nem tudom, hogy hol talaltad ezt a csodat, de ez valami tunemenyes volt! Mit mondjak, az operator nem kigyofobias...:o)))

Koszi, hogy feltetted...:o)))
koszpeko
Lehet,hogy ökörséget írok, de én még nem láttam olyan természet filmet ahol kígyók falkába vadásznak.
eugen4402
@koszpeko: A BBC-nek és Attenborough-nak van annyi pénze...
Ha egy szép nagy szám van a szerződésben a gázsi-rovatban, a kígyók bármire képesek.
karma1
@koszpeko: Mit kotoszkocc??? Esztet az endy vajna rendezte, sok kigyoval, homokkal, kaviccsal, es egy fiatalka leguannal, aki fankot fog sutni, ha megno. Meg gondolkodnak egy gyerekrol is, amit esetleg a kis leguannak csinalnak...:o)))

Kulonben ezen en is elgondolkodtam, mert kigyokat egycsomoban csak nem sokkal a szuletesuk utan lattam csak, amikor egymas kozeleben voltak , merthogy a tojasokat a mami nem szorta szana meg szejjel...:o))) Csak nem photoshop volt???
karma1
@eugen4402: Most az egyszer egy kisse elter a velemenyunk: Sir Attenborough NEM az az ember, aki meghazudtolja a termeszeti jelensegeket, es mestersegesen kreal egyet. Egesz eleteben tenyfeltaro, ismeretterjeszto volt, akinel a hitelesseg nagyon fontos.
Lattam itt egy dokumentumfilmet, hogy hogy kesziti a filmjeit, es abban legfeljebb annyi a manipulacio, hogy a rejtett eletu allatokat "kiszeletelik" a termeszetbol, metszetet csinalnak a foldalatti vajataikbol, es beviszik egy studioba, hogy az allat ne tudjon "elszelelni", de mindenkeppen az eredeti kornyezetet teszik az allat kore. Ez onmagaban nem csalas, csak megsporolja a hosszu ott-tartozkodast egy-egy felvetel helyszinen, mert a stab minden napja meregdraga penzeket emeszt fel.
Mondta, hogy sokszor vartak pl. egy sarki roka megjelenesere, es csak akkor tudtak kamerara kapni a rokat, amikor kezdtek osszecsomagolni az utolso napon, mert elfogyott a kijelolt idejuk. Mondta, hogy minden esemenyt legalabb 3-5 kamera vesz fel egyszerre, hogy fontos pillanatokbol semmi ne veszhessen el. Ha madarfotot csinal, akkor neha 8 kamerat is uzemeltet, mert a felenk nmadarakat csak nagyon messzirol tudjak felvenni, es gyakran a lomb eltakarja a megfigyelt madarkakat.
karma1
@Horizont: Dragam, Te egyszeruen fenomenalis vagy! "Minden jo, ha a vege jo" meseket en is szeretem - ez pedig 100 %-ig olyan volt...Meg jo, hogy a kicsike el tudott szabadulni a sok dogtol...:o))))
eugen4402
@karma1: Bocsi, ha félreérthető voltam. Tényleg nem kellett volna Attenborough nevét felhasználnom egy olcsó "okosság" elsütéséhez. Természetesen nagy tisztelője vagyok a két fivérnek, David-nak és Richard-nak is... Csak a kígyókat nem szeretem, őket akartam kissé macerálni, és ettől a szándékomtól maga a királynő sem tudna eltéríteni...
karma1
@eugen4402: Na, ebben is egyetertunk...:o)))) A kigyokat en sem szeretem, bar valoszinu, hogy ebben az jatszik fo szerepet, hogy nem ismerem az osszes fajtat, bar ha ismernem is mindet, meg akkor is tevedhetnek abban, hogy ket hasonlo kozul melyik is a merges?Igen, en sem akarom megadni nekik azt a lehetoseget, hogy bebizonyitsak, en nem vagyok annyira merges, hanem az a kobra. En csak siklo vagyok...:o))))
Sajnos, hogy Richard mar elhunyt - jo szinesz volt, es David is most tolti be a 90-et...:o))))
Bar mindenki annyit tenne a termeszetert , mint O...:o))))
eugen4402
@karma1: Ha Sír David-hoz nem is volt mérhető, de volt egy nagyon sikeres természetfilmesünk nekünk is. Emlékszel Homoki-Nagy Istvánra? A "Gyöngyvirágtól lombhullásig" c. filmjét legalább ötször megnéztem sráckoromban... :-)))
karma1
@eugen4402: Megvan ez a filmje is nekem videon, itt van velem. Alapfilm volt, elobb csinalta O a filmjeit, mint Cousteaux kapitany... O is egy csoda volt,...
karma1
@eugen4402: Jaj, csak Cousteau... Az o elso csodaszep filmje volt "A csend vilaga"...
Profonn
@Horizont: Ez fantasztikus volt ! Nem is gondoltam, hogy a kígyók is képesek összehangoltan vadászni, mint néhány emlős faj. Nem tudom hány kamerával dolgoztak, de ilyen izgalmas "akciófilmet" régen láttam. Köszönöm ! :))
eugen4402
@karma1: Hirtelen én is csak addig voltam biztos, hogy "Jacques Cous..."...
Mármint a leírásban, mert a filmjei és az egész zseniális élete az irigylésre méltó és utánozhatatlan. Az ő filmjei miatt kezdtem nyaranta a strandon lemerülni a víz szintje alá, és búvárúszást színlelve nekiúszni jó csajok középső harmadának. Nem győztem bocsánatot kérni... :-)))
eugen4402
@Horizont: Az (úgy emlékszem) a gemenci erdőben készült. Szinte az erdő illatát is érezni lehetett az élethű felvételek hatására...
Ez a tengeri leguán viszont elbűvölő. Nem a pofája, mert attól frászt kaptam, hanem az a balett-szerű mozgáskoordináció, ahogy felfelé úszik a fenékről. Egy napra szívesen helyet cserélnék vele. Kár, hogy az én stílusom nem ilyen lágy, harmonikus, hanem darabos és szögletes. :-)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.