Ilham Aliyev Azerbajdzsán köztársasági elnöke kedden írta alá a rendeletet, mellyel kinevezte az ország alelnökévé feleségét, Mehriban Aliyevat.

Kiemelte, hogy a kinevezés az alkotmány első cikke alapján történt.

Az első alelnöki és két másik alelnöki tisztséget a tavaly ősszel, szeptember 26-án az alkotmánymódosításról tartott népszavazás eredményeképpen hozták létre.

Az alaptörvény módosításának értelmében, ha az államfő nem képes teendőit ellátni, akkor hatásköreit az első alelnök veszi át.

Mehriban Aliyeva 1964. augusztus 26-án született. Ő vezeti az apósáról, Heydar Aliyevről elnevezett alapítványt, az ország legnagyobb, nem kormányzati szervezetét. Emellett az UNESCO és az Iszlám Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezet jószolgálati nagykövete.

Ilham Aliyev köztársasági elnök 2003 óta kemény kézzel irányítja országát. Legutóbb három éve választották újra. Az azeri ellenzék szerint az alkotmánymódosítások megszilárdítják az elnöki rendszer dinasztikus jellegét – a jelenlegi elnök előtt édesapja, Heydar Aliyev volt az államfő – az olajban gazdag Kaszpi-tengeri köztársaságban, amelyet gyakran érnek bírálatok külföldön az emberi jogok megsértése és az ellenzék elnyomása miatt.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nyugi nálunk ilyenről szó sincs! Nálunk Rasi van felkészülőben (ha már a derék Gazsin az apja retardációja sokkal korábban egyértelmű lett, vagy csak az szadesz megmondók őt nem pátyolgatták)! =))
wagabund
olyan ösmerősnek tűnt ez a nő az első pillanatban...mintha egy tévébenmondónkat láttam volna...de nem az.. :-(
vadnarancs
@RonaGyuri: Rasi nem ér rá, éppen Svájcban pellengéreződik becsületesen megkeresett kis pénzecskéjéből... A szívem szakad meg érte...
quadrocopter
Istenem, csak ki ne hagyja Orbán basi a gratulációt, úgy izgulok!
elnyomott
Nálunk az ilyen elképzelhetetlen.
Legfeljebb a lánya...
RonaGyuri
@vadnarancs: te le vagy maradva néhány brossurával! =))
justhpeter
@vadnarancs: Most érte... később majd miatta
vadnarancs
@RonaGyuri: Jó pap is holtáig tanul! Lopni, lopni és lopni! Igaz ezért kár olyan messzire mennie, elég átruccanni Nárcisz gazdájához!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.