Alaptalanul beszélt a svédországi erőszakról Trump múlt heti, floridai megszólalásában, most pedig a Fox News szerepeltetett egy szakértőt az ügyben, akinek már a személye sem bizonyult valósnak.

A múlt héten általános megdöbbenés fogadta, hogy Donald Trump egy floridai beszédében olyan svédországi bűncselekményeken szörnyülködött, amik a valóságban nem is történtek meg. Most a Fox News szólaltatott meg egy "szakértőt" a svéd migránsterror kapcsán, akiről kiderült: még a neve sem valódi – írja a Washington Post.

Kamuszakértővel támogatta meg Trump Svédországos zagyvaságát a Fox News

Mint kiderült, már Trump is azzal igazolta magát a beszédét követően, hogy a Fox News-ról szedte az információt – igaz, félreértette a hallottakat. A csatorna azóta ismét foglalkozott a svédországi helyzettel, ezúttal két szakértővel beszélgettek arról, hogy a menekültek számával nőtt-e a bűnözés a skandináv országban.

Az egyik megszólaló Anne-Sofie Naslund svéd újságíró volt, aki amellett érvelt, hogy a biztonság semmit nem romlott az országban. Vele szállt vitába egy bizonyos Nils Bildt, akit a svéd kormány biztonságpolitikai tanácsadójaként mutattak be.

Csakhogy svéd lapok utánajártak a kormánynál és több minisztériumnál, és kiderült, hogy nem alkalmaznak, de még csak nem is ismernek Nils Bildt nevű embert. Ezután kiderítették azt is, hogy a magát Nils Bildtnek mondó embert valójában Nils Tollingnak hívják, 1994 óta nem él Svédországban, és 2014-ben egy évet ült Virginiában erőszakos támadás miatt.

Utolérték Tollingot is, aki azt állította, hogy ő független elemzőként ment a műsorba, és nem tudja, hogy miért úgy mutatták be, mintha a svéd kormánynak adna tanácsokat. A börtönbüntetését viszont tagadta.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hát ezek tényleg tanulnak a magyaroktól. Az M1-ben szinte csak ilyen szakértőket tartanak! =))
aremy
na tessék ellopják az ovi ötleteit tetteit és a cidesz nem háborog!!mert az ilyen tettek azok hungarikumok!! mennyivel hitelesebbek lettek volna ha nógrádit vagy a vakond nemzetest kőcsőn kérik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.