De minthogy Törökország nem is tagja az EU-nak, ezért a török elnök szerint arról szavaznának, hogy egyáltalán folytassák-e a csatlakozási tárgyalásokat. Recep Tayyip Erdogan török elnök azt mondta, Törökország tarthatna egy második népszavazást is az elnöki hatalom kibővítéséről esedékes áprilisi referendum után, mégpedig arról, hogy folytassák-e az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért van egy karakteres különbség

Sokan húznak párhuzamot Erdogan és Orbán mentalitása körül

Pontosabban hic & nunc a mentalitásuk azon momentumaira gondolok, ami a világ-szemléletüket és azt ahogy arról gondolkodnak, hogy mit engedhetnek meg maguknak. Igen feltűnő a hasonlóság – na jó török „barátaink” –nál (apropó barátság feltűnt, hogy egyre kevesebbet sógorozunk és többet labancozunk?) maga az elnök végzi a piszkos munkát. Míg nálunk a másik kivénhedt labdazsonglőrre, egy futsalistára bízza pofátlankodás zömét.
Nem kell nagy átgondolás ahhoz, hogy érzékeljük a Szájjártató minden diplomáciai érzéket nélkülöző felháborodásai és a török elnök pattogásai között. Például azt, hogy szinte egy beszédben osztja ki a hollandokat, mert nem engedélyeztek egy tüntetést a híveinek és a svájciakat, akik meg nem tiltottak be egyet, amit az ellenfelei szerveztek!=))
Azonban meg kell mondjam, hogy igencsak egyértelmű a tény, hogy Erdogan sokkal többet ad a látszatra is, mint azt Orbán tette. Ha megvizslatjuk a jövő hónapban esedékes népszavazás tartalmát, bár iránya nagyon hasonló, de aránya szinte kismiska ahhoz képest, mint amit Orbánék visszakézből alkotmány-írás címén műveltek! Bennük fel sem merült, hogy erről szavazni is lehetne! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.