Amikor írom ezeket a sorokat, arra gondolok, hogy hetvenhárom évvel ezelőtt a Svábhegyen, a szomszéd kertben álló házban egy tizennégy éves kisfiút duplafalú szekrény mögötti szobában rejtegetett egy keresztény család. A náci-nyilas megszállás 1944. március 19-től mindent eldöntött: zsidókat, más véleményű magyarokat üldözni kell. Bajcsy-Zsilinszky Endre, Bethlen István volt miniszterelnök és sokan mások nem kívánatosak voltak Magyarországon, mint később a szovjet megszállás alatt, a kommunista diktatúrában sem. Ők is a náci és bolsevista diktatúra áldozatai lettek.

Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/01/ki-a-fszom-az-a-soros-gyorgy/
Orbán a nemzet tacskóhitlere, aki régebben, amikor még nem volt sem jobboldali, sem konzervatív, sem unortodox, sem hithű keresztény, hanem csak egy ágáló fiatalember, aki soha nem jutott volna el az egyetemig, ha nincs tandíjmentes oktatás és aki soha nem óbégatott volna összeborzolt hajjal, hogy ruszkik haza, ha nem omlik össze a Szovjetunió – az óbégatás előtt omlott, nem Orbán omlasztotta. Omlás előtt még gyorsan KISZ ­titkár lett, mert a karrierje szempontjából jó ötletnek tűnt ­, Soros György támogatása nélkül most talán a felcsúti focipályát takarítaná a libaszartól a hétvégi meccsek reggelén. Azonban Soros úgy gondolta, hogy szükség van demokratikus ellenzékre a szülőhazájában, ezért taníttatta és anyagilag támogatta Orbánt is, a Fideszt is. Illetve nem, a Fideszt már nem. Soros nem támogat pártokat, de az akkor még fiatal, némileg talán demokrata ifjaknak 4,7 millió forintot adott, hogy kiépíthessék a szervezet infrastruktúráját. Aztán a kilencvenes évektől kezdve Orbán úgy gondolta, hogy sokkal jobb esélye van hatalomba kerülni, ha nem liberális többé, hanem konzervatív. Miután Soros változatlanul liberális maradt – van olyan, hogy valaki nem a pillanatnyi érdekei szerint váltogatja a meggyőződését – megromlott a személyes kapcsolatuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.