A manchesteri robbantás után nem menekült el, hanem segített az áldozatoknak az a hajléktalan férfi, akinek önzetlen cselekedete és nyilatkozata bejárta a világot. Pár nap alatt többen is felajánlották neki segítségüket a közösségi hálón keresztül, így albérletet, munkát és pénzadományt is kapott. Segítői szerint mindenkinek jár egy második esély.

A hétfő esti manchesteri robbantás idején épp az aréna közelében aludt a hajléktalan Stephen Jones. A 35 éves férfi amikor meghallotta a robbanást, nem ellenkező irányba szaladt, hanem egyenesen a merénylet helyszínére, hogy segítsen a sérülteken.

Ezt követően közölt vele interjút az ITV News.

Több hajléktalan is ott maradt, hogy segítsen. Azt tettem, amit kellett, segítettem. Bárki ezt tette volna a helyemben. Gyerekeket láttam vérben ázva, egyértelmű volt, hogy segíteni kell. Szögeket, szilánkokat szedtem ki a karjukból, az egyik kislány arcába is belefúródott egy. Ha nem segítek, akkor nem tudtam volna azzal a gondolattal tovább élni, hogy bajba került gyerekeket hagyok magukra

- mondta el abban az interjúban.

Ezt a felvételt látva döntött úgy a West Ham United focicsapat társelnöke, David Sullivan és fia, hogy segítnek az önzetlen hajléktalan férfin.

Amikor azt mondta (Stephen), hogy 'segítettem, bárki ezt tette volna', én is elgondolkodtam azon, hogy vajon én hogyan segíthetnék neki

– nyilatkozta a CBS Newsnak a fiú.

Ezután határozták el apjával, hogy segíteni fognak a hajléktalan férfin, és fél éven át fiztetnek neki egy albérletet, ruhákat és ételeket vásárolnak neki. 

A Twitteren kezdték el keresni a hős idegent.

A közösségi háló ezután felrobbant, és többen is felajánlották segítségüket Stephennek. Egy üzletember állást ajánlott neki a saját cégében, egy nő pedig adományvonalat hozott létre. Ezen keresztül 25 millió forintnak megfelelő font gyűlt össze.

A londoni Sullivan család ma találkozik majd Stephennel Manchesterben. Addig, amig nem lesz meg az albérlet, szállodai szobát fizetnek majd neki.

Mindenki megérdemel egy második esélyt

- mondta Dave.

Nem tudom, hogy mi történt vele, de remélem, hogy sikerül majd új életet kezdenie.

A szörnyű tragédia kapcsán David Sullivan elmondta:

Ez a robbantás egy szörnyű tett volt, de Manchester lakossága megmutatta, hogy bátor és együttérző az itt élő közösség. Stephen nem a saját biztonságát helyezte előtérbe, hanem azt, hogy másokon segítsen.

Forrás: CBS

Címlapi kép: ITV/video

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Veleda
Megható történet egy tragédia árán. Remélem, hogy jóra fordul a hajléktalan férfi élete
quadrocopter
Szivet melengető sztori, végre egy jó, emberségről szóló hír a sok, mocskos orbános geciség után!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.