Ma tartották a törvényhozási választások második fordulóját Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök pártja abszolút többséget szerzett.

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – közölte a Le Monde. Macronék már az első fordulóban is jól szerepeltek.

Bár a "jó szereplés" véleményes, hisz kevesebben mentek el szavazni, mint az első fordulóban, pedig akkor sem voltak sokan.

A francia lap a France Télévisions és a Radio France számára készült Ipsos-Sopra Steria közvélemény-kutató felmérését idézve azt írja: Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerez az 577 fős Nemzetgyűlésben. A Köztársaságiak vezette jobbközép 125 képviselői helyre számíthat.

A Szocialista Párt várhatóan 34 képviselőt juttat a törvényhozásba. A Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali pártnak 19 képviselője lesz, míg a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 8 helyet szerez a törvényhozásban.

Le Monde

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ördögvadász
@Peller Anikó: hogy történelem tanár nem lennék az bíztos. Definitiv.
Tudtad, hogy a francia forradalmat mielõtt kirobbantatták, Paraguajban tesztelték? Ez nem vicc.
Ami meg jelenleg dél-Afrikában folyik...libabõrös lesz az ember töle. Hogy itt mi következik...
Órbán amíg még legalább talpon van...ad egy kis reményt. Egy pici reményt...legalább õt ne bántsátok.
teuton
@durbincs: Vedd be a gyogyszered, de elöbb jozanodj ki, mert alkoholra a gyogyszer eleg karos lehet, de a te allapotodon mar az´z sem ronthat. De feltetlenül tanulj meg nem csak helyesen irni, hanem ugy fogalmazni is, hogy az is megertse, akinek 20 felett van az IQ-ja, mert a tied meg a fele sem lehet. Tudod, nekem vannak szir ismeröseim, de ök 3 nyelven jobban beszelnek, mint te magyarul...
teuton
@durbincs: Analfabeta! Helyesen irni nehogy megtanultak volna, hanem egyre rosszabb lesz. Fogyoban a gyogyszer? Arrol meg hallottal-e mar, hogy valaki több nyelvet is tud HELYESEN irni es beszelni, ezert idegen nyelvü klaviaturat haszmal? Maradj inkabb a köztevenel es butitsd tovabb magad ott, bar a mostani szintnel szerintem lejjeb mar nincs... Az összehasonlitast mar a felidöben elvesztetted az afgan ismerösömmel, mert ö olyan nyelveken is beszel, amikröl te meg nem is hallottal. Jo, mondjuk a nemetje kb.olyan, mint a te magyarod, bar ö meg csak 2 eve tanulja...
teuton
@durbincs: Ha nem vetted volna meg eddig eszre, van itt több magyar, aki külföldröl, idegen klaviaturat hasznal, ekezetek nelkül. Ahhoz persze olvasni is meg kellene tanulni, nem csak HELYESEN MAGYARUL fogalmazni es irni! Mert azt az idegen klaviaturat hasznalva is lehet!
Aztan, ha eddig meg nem meg vetted eszre, ez itt nem a sarki kocsma, ami a 2. otthonod, es primitiv egybites mocskolodas a cel, hanem a velemenymondas, ami persze nem nelkülözhet adatokat es tenyeket. Ez nalad hol van? Ja, a birkaktol nehez ilyent elvarni, nekik csak a tömondatos plakatlozungok kellenek, amiket a zsebükböl kilopott adoforintokkal finansziroznak... Vagy te beszorultal az angol kisasszonyok es Napoleon köze, mert szük a kenyszerzubbony? Csak emlekeztetni szeretnelek, hogy itt a fenti cikk arrol szol, hogy a valasztok elsöprö többsege olyan valasztott allamfönek, akinek meg partja sem volt, hanem 14 honapja alapitott egy mozgalmat. A jobbszelsö naci LePen pedig (akinek a partcsaladjaba Orban meghivot kapott - vajon miert?) a parlamenti helyek 1,5%-at kapta csak, aki nagy pofaval allamfö akart lenni... Tudod, a demokraciak igy müködnek...
teuton
@durbincs: Szanalmas vagy, valaszra sem meltoan primitiv... Majd ha megtanulsz magyarul, akkor olvass utana, van egy közmondas: Az okosabb enged...
teuton
@durbincs: "távírászásza" es "Lörincebá"... Na ennyit eleg is idéznem töled...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.