Ma tartották a törvényhozási választások második fordulóját Franciaországban. Emmanuel Macron francia elnök pártja abszolút többséget szerzett.

Emmanuel Macron francia elnök pártja, a Köztársaság lendületben abszolút többséget szerzett a francia törvényhozási választások második fordulójában – közölte a Le Monde. Macronék már az első fordulóban is jól szerepeltek.

Bár a "jó szereplés" véleményes, hisz kevesebben mentek el szavazni, mint az első fordulóban, pedig akkor sem voltak sokan.

A francia lap a France Télévisions és a Radio France számára készült Ipsos-Sopra Steria közvélemény-kutató felmérését idézve azt írja: Macron pártja és a szintén centrista Francois Bayrou Demokrata Mozgalom (MoDem) nevű tömörülése 355 mandátumot szerez az 577 fős Nemzetgyűlésben. A Köztársaságiak vezette jobbközép 125 képviselői helyre számíthat.

A Szocialista Párt várhatóan 34 képviselőt juttat a törvényhozásba. A Lázadó Franciaország nevű radikális baloldali pártnak 19 képviselője lesz, míg a Marine Le Pen vezette Nemzeti Front 8 helyet szerez a törvényhozásban.

Le Monde

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@durbincs: Ha nem vetted volna meg eddig eszre, van itt több magyar, aki külföldröl, idegen klaviaturat hasznal, ekezetek nelkül. Ahhoz persze olvasni is meg kellene tanulni, nem csak HELYESEN MAGYARUL fogalmazni es irni! Mert azt az idegen klaviaturat hasznalva is lehet!
Aztan, ha eddig meg nem meg vetted eszre, ez itt nem a sarki kocsma, ami a 2. otthonod, es primitiv egybites mocskolodas a cel, hanem a velemenymondas, ami persze nem nelkülözhet adatokat es tenyeket. Ez nalad hol van? Ja, a birkaktol nehez ilyent elvarni, nekik csak a tömondatos plakatlozungok kellenek, amiket a zsebükböl kilopott adoforintokkal finansziroznak... Vagy te beszorultal az angol kisasszonyok es Napoleon köze, mert szük a kenyszerzubbony? Csak emlekeztetni szeretnelek, hogy itt a fenti cikk arrol szol, hogy a valasztok elsöprö többsege olyan valasztott allamfönek, akinek meg partja sem volt, hanem 14 honapja alapitott egy mozgalmat. A jobbszelsö naci LePen pedig (akinek a partcsaladjaba Orban meghivot kapott - vajon miert?) a parlamenti helyek 1,5%-at kapta csak, aki nagy pofaval allamfö akart lenni... Tudod, a demokraciak igy müködnek...
durbincs
@teuton: @teuton: megint tolod a spangli! _látom az uncsi A oldalt játszod megint,a nyelvészkirályt.
egyébként meg nem vagy magyar,akcentusod messziről kirí .Az ótvar idegen klaviatúráddal , te vagy itt a mocsok király, aki úton útfélen mindenkibe belemar,kőbunkó, oktondi viselkedéseddel / hopp_ 1 gombóc az angol kisasszonyok../.asszonykákról jut eszembe,nőd volt már ??
vagy idegen szakállak közt keresed a boldogságodat..bogáncs vagy migráncs??
Egyébkén kiadogatja neked kis cédulákon, mikor mint nyomdázz ide??
A te gazdád meg kicsoda?
IDEGENEK TÁVÍRÁSZA !!II,
teuton
@durbincs: Szanalmas vagy, valaszra sem meltoan primitiv... Majd ha megtanulsz magyarul, akkor olvass utana, van egy közmondas: Az okosabb enged...
durbincs
@teuton: Te Idegenek távírászásza!! Okos enged _"te nyelvészkirály!! " akcentusod megint elárult.te.iskolázatlan, primitív , spanglis ,ivartalan kínai kerti-tök..
Lörincebá újfent csókoltat.
Mára is megkaptad céduláidat gazdádtól bemásolni, te kötekedő félbolond??
teuton
@durbincs: "távírászásza" es "Lörincebá"... Na ennyit eleg is idéznem töled...
durbincs
@teuton: kharm1 spanoddal mikor megtöcsköltétek a birkanyájat,térdes gumicsizmában ,csavart spanglikkal arcotokba ,Birkafalván a tulaj mit szólt??,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél