Ítéletidő söpört végig vasárnap délután Románia nyugati részén: Temes megyében a vihar négy ember halálát okozta, egy ötödik áldozat pedig az Arad megyei Menyházán (Moneasa) vesztette életét.

A Temes megyei áldozatok közül ketten Temesváron, ketten pedig a tőle harminc kilométernyire lévő Buziásfürdőn vesztették életüket, huszonhatan pedig megsérültek – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Elena Megherea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője.

Az áldozatok életét a rájuk zuhant fák oltották ki, egy férfit pedig egy leszakadt hirdetőtábla ütött agyon. A szél háztetőket rongált meg, teherautókat borított fel, Temesvár belvárosa órákra áram- és vízszolgáltatás nélkül maradt.

Heves szélvihar okozott károkat vasárnap délután Aradon is, ahol a szél tetőket tépett le, fákat döntött ki és reklámtáblákat borított az útra. Menyházán volt a legsúlyosabb a helyzet: itt egy nő meghalt, amikor ráesett egy kidőlő fenyőfa.

Ítéletidő tombolt Krassó-Szörény megyében is: Resicabányán egy panelház teraszának tetőzetét szakította le és fákat döntött ki a szél. Vasárnap estig narancssárga (másodfokú) viharriadó van érvényben Oravicabánya, Karánsebes és Nándorhegy (Otelu Rosu) térségében is, a meteorológiai szolgálat szerint a széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is elérhetik.

Klaus Iohannis államfő sajtónyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését az  emberéleteket követelő ítéletidő miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a vihar miatt Magyarországra is riasztásokat adtak ki.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.