Az AfD egyik társelnöke szerint pártja nem szélsőjobboldali és nem is idegenellenes.

Az Alternatíva Németországnak (AfD) nem idegenellenes és szélsőjobboldali, és azt vallja, hogy a jól integrált "migrációs hátterű" emberek Németországhoz tartoznak – jelentette ki a párt egyik társelnöke a vasárnapi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás után a törvényhozásba bejutott pártok vezetőnek televíziós fórumán.

Jörg Meuthen aláhúzta: sok kiválóan beilleszkedett, dolgozó ember él az országban bevándorló háttérrel, éppen "ezek a migránsok" támogatják leginkább az AfD-t, mert megdöbbennek mindattól, ami Németországgal történik.

Nem szélsőjobboldali és idegenellenes az AfD a párt egyik társelnöke szerint

Fotó: wikipedia CC BY-SA 4.0/Robin Krahl

Mint mondta, az illegális migráció "nemzetünk fokozatos felszámolásához" vezet, és a nagyvárosok központjaiban "alig látni németeket".

Merkel szerint azért "vannak problémák" a párttal

Angela Merkel kancellár megjegyezte: ő nem tudja megkülönböztetni az utcán, hogy ki az, aki migrációs hátterű német állampolgár, és ki az, aki migrációs hátterű nem német állampolgár, az pedig, hogy az AfD egyik vezetője szerint "el kell takarítani Anatóliába" a társadalmi integrációért felelős, Németországban született török származású államminisztert, jelzi, hogy azért "vannak problémák" a Bundestagba újonnan bejutott pártnál.

(MTI)

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Robin Krahl)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.