A katalán kormány szerint 337 fő sérült meg a vasárnapi népszavazás ideje alatt Katalóniában a spanyol rendőrség akcióiban. A spanyol miniszterelnök-helyettes szerint sem népszavazás, sem hasonló nincs a régióban, csak bohózat.

Katalán kormány: 337-en sérültek meg a vasárnapi népszavazás alatt eddig

A katalán kormány adatai szerint 337 ember sérült meg vasárnap délutánig a rendőri akciókban, amelyekkel igyekeztek megakadályozni az alkotmánybíróság által felfüggesztett önrendelkezési népszavazást Katalóniában.

"Felelősnek tartjuk Mariano Rajoy spanyol miniszterelnököt és Juan Ignacio Zoido spanyol belügyminisztert a Katalóniában történtek miatt" – jelentette ki Jordi Turull katalán kormányszóvivő, aki szerint a spanyol rendőrök és csendőrök fellépése nem felel meg az arányosság elvének.

Turull arra kérte a sérülteket, hogy tegyenek feljelentést.

Spanyol miniszterelnök-helyettes: nem történt népszavazás, sem ahhoz hasonló

Nem történt népszavazás, sem ahhoz hasonló – jelentette ki Soraya Sáenz de Santamaría spanyol miniszterelnök-helyettes vasárnapi sajtótájékoztatóján Madridban, értékelve a Katalóniában zajló eseményeket.

Hangsúlyozta, hogy a biztonsági erők teljesítették az igazságszolgáltatás rendelkezéseit, és "arányosan cselekedtek".

Ennek a "bohózatnak" a folytatása nem vezet sehova – mondta és felszólította a katalán vezetést annak "azonnali" befejezésére.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.