Donald Trump szerint Washington az elmúlt két és fél évtizedben hiába tárgyalt, Észak-Korea csak a bolondját járatta vele, ezért csak egyféleképpen lehet jobb belátásra bírni a kommunista rezsimet, de hogy hogyan, azt az amerikai elnök nem árulta el. 


Donald Trump szerint elődei hiába próbálták jobb belátásra bírni Észak-Koreát, ezért csak egy megoldás létezik

Trump. Utat mutat.  Foto: Brendan Smialowski / AFP

Hol másutt, mint a Twitteren osztotta meg magvas meglátásait az Egyesült Államok elnöke. 

"Elnökök és kormányzataik 25 éve tárgyaltak Észak-Koreával, megállapodásokat kötöttek és rengeteg pénzt költöttek, ez nem működött, a megállapodásokat még azelőtt megszegték, hogy a tinta megszáradt volna rajtuk, bolondot csinálva az Egyesült Államok tárgyalóiból. Sajnálom, de csakis egyetlen dolog fog működni!".


Donald Trump nem fejtette ki részletesebben, hogy mire is gondol. Elemzők szerint mondatai várható katonai konfliktust sejtetnek. A héten Trump magas rangú katonai vezetőkkel tanácskozott a Fehér Házban, majd a tárgyalásokról faggatózó újságíróknak azt mondta: "vihar előtti csend honol".

Még korábban – az ENSZ Közgyűlése ülésének általános vitáján elmondott beszédében – azt ígérte, hogy amennyiben Phenjan fenyegetése miatt az Egyesült Államok arra kényszerül, hogy megvédje önmagát vagy szövetségeseit, akkor Észak-Korea a teljes megsemmisüléssel számolhat.
 Az elnök nem egyszer foglalt állást amellett, hogy nem nagy híve a párbeszédnek és a diplomáciai megoldásoknak.

A múlt vasárnap nyilvánosan is hangot adott annak, hogy szerinte a tárgyalás csak időpocsékolás, miközben Rex Tillerson külügyminiszter Kínában azt hangsúlyozta, hogy Washington elkötelezett a diplomáciai tárgyalások mellett és vannak közvetlen kommunikációs csatornái Phenjannal. 
 Szombaton helyi idő szerint a kora esti órákban Észak-Karolinába indulva, Trump az újságíróknak sem mondott többet. Közölte: nincs több hozzátennivalója.

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Nessy: Már megbocsáss, de ez az "Orbán gondolkozna" bejegyzés csípi a szemem. Orbán két dolgot nem csinált soha. Nem dolgozott és nem gondolkodott. Ezeket rangon alulinak tartotta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Trapli !
Harmadik világháborút tervezgeti?
papa.49
@magyarbakancs: Igen, mindkettőnek az ujja az indítógombon, és ki fog erre ráfaragni a világ !!!
kokopelli
@magyarbakancs: Majd ő "megmutassa"!Sajnos egy ilyen getzi áll egy olyan poszton!
Az IQ-ja miatt inkább az építkezésen lenne a helye,ahol szintén "bukovári"-ja volt,nem
kicsit! (Atlantic City..stb)
Nessy
A két cezaromániás őrült elindíthat egy világháborút, amit természetesen ők majd biztonságban nézhetik a tv-n.
Akkor Putyin is beavatkozik, maradt még bombája a mostani "humanitárius" beavatkozása után. Abszolút emberbaráti szeretetből bombáztak romhalmazzá városokat, tettek földönfutóvá milliókat, Amerikával karöltve!Talán, ha Orbán gondolkozna, akkor rájönne, hogy nem Soros miatt menekülnek milliók! Ja, Putyint meg Trumpot nem érheti vád!
justhpeter
@Nessy: Már megbocsáss, de ez az "Orbán gondolkozna" bejegyzés csípi a szemem. Orbán két dolgot nem csinált soha. Nem dolgozott és nem gondolkodott. Ezeket rangon alulinak tartotta.
maci0427
Jó fej az "Öreg",mindent bele ! A harmadik világháború nem emiatt lesz...,ha lesz...! Én inkább az olvadó Jéghegyek miatt aggódok a legjobban, szar lesz még azoknak is ha elolvad akik tudnak úszni ! Nem én mondom ezt,hanem a tudósok és ők bizony nagyon aggódnak...!
Desischado
Remélem, nem lesz ebből háború. Bár valahol Trump-nak annyiban igaza van, hogy kim gyonggal nem lehet tárgyalni. De remélem, elkerülhető a konfliktus, amiből nagyon könnyen III világháború lehet, ne adják az égiek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.