Egy terrorista csoport több New York-i célpont, például a Times Square és a metróhálózat ellen is támadásokat tervezett 2016-ban. A merényleteket egy fedett FBI-ügynöknek köszönhetően számolták fel az amerikai hatóságok – írja a 444.hu a BBC értesülése alapján.

A fedett FBI-ügynök az ISIS támogatójának adta ki magát. Az amerikai ügyészek pénteken  hozták nyilvánosságra vádemelésüket. Egy terrorista csoport három tagja ellen emeltek vádat. A kanadai állampolgárságú, 19 éves Abdulrahman El Bahnasawyt New Yorkban, az amerikai állampolgárságú, szintén 19 éves Talha Harront Pakisztánban, a 37 éves Russell Salicot pedig a Fülöp-szigeteken fogták el.

Egy fedett FBI-ügynök akadályozta meg a következő 9/11-et

Fotó: Pixabay cco

A terroristák a vádirat szerint több New York-i célpont, így a Times Square és a metróhálózat ellen terveztek támadásokat. Több koncertteremben pedig lövöldözésre készültek. A támadásokat a 2016-os ramadán alatt akarták végrehajtani. 

El Bahnasawyt már 2016 májusában elfogták, ő tavaly októberben hét vádpontban is bűnösnek vallotta magát, így ő már csak az ítéletére vár. Haroont tavaly szeptemberben, Salicot idén áprilisban fogták el, mindkettejük kiadatási őrizetben van.

A vádirat szerint El Bahnasawy arról beszélt a fedett FBI-ügynökkel, hogy a Times Square-i robbantáshoz autóbombára volna szükségük. Ő mondta azt is, hogy:

a következő 9/11 a céljuk.

Forrás: 444.hu, BBC

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
az a baj, hogy világgá kürtölik a fedett ügynök sztorit...azt hiszik, akkor nagyobb a dicsőség...egy nagy lószart...ettől a hírtől inkább óvatosabbak lesznek a merénylőinasok...
wagabund
az a baj, hogy világgá kürtölik a fedett ügynök sztorit...azt hiszik, akkor nagyobb a dicsőség...egy nagy lószart...ettől a hírtől inkább óvatosabbak lesznek a merénylőinasok...
Csizmás Kond
Kezdik s végzik...az a két tornyot azért rombolták le közös megegyezéssel mert nem hozott senkinek hasznot...és így háborút lehetett indítani...mert ámerikában és jizráelben abból gyün a pinz...
papa.49
Addig amíg az ilyeneket nem lövik le rögtön nem lesz változás !!!
Peller Anikó
@Csizmás Kond: te magadtól vagy ennyire hülye vagy csak olvasgatsz?

Csak úgy megemlíteném, hogy a fegyver és hadianyaggyártás minden országban üzlet, szintúgy mint mondjuk nálunk a közbe szerzés.
kokopelli
@Peller Anikó: Azt elfelejti a mezitelen csizmás,hogy a WTC alagsorában már azelőtt
is volt egy robbantás,és a szervezőjét el is kapták! A háború nem a WTC miatt indult el,
mivel a Bush papa már előtte megindult egyszer Irak ellen,csak nem fejezte be! (Kuwait!)
Természetesen szükség volt a tornyokra!Metro,irodák,kilátótorony,stb! Én magam mindig
szivesen mentem fel,még borsos belépőért is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.