Egyértelmű, hogy Németország megtorpanása Európának és Magyarországnak is hátrányos. A koalíció másik neve kompromisszum – tartja a politikai folyosói bölcsesség. Az ünnepelt sokszínűség, Európa egekig magasztalt állítólagos lényege ezúttal nem hozott áldást a berlini koalíciós tárgyalásokra, vasárnap éjjel óta egészen biztosan állítható, hogy Németországnak nem lesz háromszínű Jamaica-kormánya. Miért is lett volna? Az igencsak elnagyoltan és általánosító módon jobbközépnek hívott CDU, a liberálisnak nevezett FDP és jobb híján balközépként körülírt Zöldek legfeljebb csak a koalíciós tárgyalások alatt felszolgált kávé erejében állapodhattak meg, másban nemigen. A pártokat csupán ég és föld választja el egymástól, és tényleg csak a legelborultabb pártfunkcionáriusok gondolhatták, hogy nyakatekert feltételrendszerek és tilalomfák felállításával működőképes kormányzást lehetett volna kifacsarni a széttartó erőkből.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az idétlen vészmadarak károgása sem hallatszik az égig

Beindultak a szakértők a német „helyzet” kapcsán.

Mint ismert a német választások után még nem sikerült kormányt alakítani, s az elmúlt napok arra utalnak, hogy az elsőre is pikáns Jamaica koalíció nem jön össze. Ma reggel a bekapcsolódó TV-ben a derék mindentudás élő szobra, csodálatos Nográdi professzor számolt rá Merkelékre, majd a szokásos reggeli lapszemlém során az mno.hu napi vezércikke öntötte rám az észt.
Gyuri bácsiz lapozom, lévén frázis püfögtetésen túl, csak a be, be megjárta a Merkel-anyó volt a mondókája lényege. Ennél csak egy árnyalattal értelmesebb a portál „Viszlát, kiszámíthatóság!” című vezércikke. Magával címmel és a benne foglaltakkal foglakoznék.
Nem, nem azzal, hogy ez mekkora baromság, valósággal szerves párja a már csak matematikai esélye van blődlinek. Természetesen a valós esélyek latolgatásának reményéről van szó, amihez alapvető lenne a jelenség valós szerkezetének és működésének ismerete. S persze a szereplők, közreműködők konzekvens viselkedés. Lássuk be ez még a közgazdaságban is véleményes nem, hogy a politikában. Nem is beszélve arról, hogy a tényezők vizsgálatára rendszeresített módszerek megbízhatósági szintje is elégtelen az érdemi jelenség-leíráshoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.