Robert Fico elmondása szerint szolidaritását akarta kifejezni a hétvégi és ünnepnapi műszakokban dolgozók iránt.

Szombatról vasárnapra virradóra vállalt éjszakai műszakot a szlovák miniszterelnök az IAC Csoport gyárában, a Lozornói Automobil Ipari Parkban. Narancssárga láthatósági mellényben, munkásnadrágban, védőkesztyűben dolgozott az üzemben, ahol kocsiajtók alkatrészeit állítják elő.

A szlovák miniszterelnök múlt csütörtökön ígérte meg, hogy ledolgozik egy esti műszakot egy gyárban. Felvetette, hogy akár egy 12 órás shiftet is végigcsinál. Szombaton szóvivője azt közölte, hogy Fico aznap 22 órakor kezd dolgozni az autógyárban, és másnap reggel 6 órakor végez.

A szlovák miniszterelnök éjszakai műszakban dolgozott egy gyárban

(Fotó: MTI/TASR/Martin Baumann)

Fico az a közelmúltban tett javaslat mellett kampányolt így, mely emelné az éjszakai munkáért járó béreket és tisztában van vele, hogy egyes szlovákiai vállalatok hatalmas ellenállást fognak tanúsítani ez ügyben.

"Bízom benne, hogy a javaslatot elfogadja a parlament" – jelentette ki Fico a műszakot követően. Elmondása szerint a munkások, akikkel az éjszaka együtt dolgozott, örülnének, ha megemelnék az éjszakai munkáért járó fizetést.

A miniszterelnök elmondása szerint az éjszakai műszak alatt megközelítőleg 500 hegesztett sínt készített el, amelyeket az autóajtók borításánál használnak fel.

(Parameter.sk)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Így kellene ezt itthon is csinálni. Tájékoztató a Sorozás helyett: Egy főre jutó GDP, egy főre jutó fogyasztás és árszínvonalindex. ( Ausztria utolérése helyett, elég volna a Szlovákokat utolérni.)
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Archive:GDP_per_capita,_consumption_per_capita_and_price_level_indices/hu
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Így kellene ezt itthon is csinálni. Tájékoztató a Sorozás helyett: Egy főre jutó GDP, egy főre jutó fogyasztás és árszínvonalindex. ( Ausztria utolérése helyett, elég volna a Szlovákokat utolérni.)
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Archive:GDP_per_capita,_consumption_per_capita_and_price_level_indices/hu
Eladott Ország
@Clavigo: kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2016/03/tallai.jpg
Nálunk Tállai Bandi a fő "szalagátvágó", a fekete luka minden eddigi kormányok legsötétebbikének, a Mariana árok mélységű IQ-jával. Tállai András főállású hurka-szalonna-kolbász-pálinka fesztivál-guru, mellékállású adóügyekért felelős államtitkár, egyben NAV-elnök, aki a kombinált Kósa-Németh érdemrend L. Simon tisztikeresztjének boldog tulajdonosa is lehetne, ha volna ilyen elismerés, a kontraszelektált káderekre épülő rezsim toplistás versenyzője. Eddigi gazdag és eredményes, falunapról falunapra szédelgő, elvágott szalagokban és szalonnatáblákban mérhető pályafutásának több csúcspontja is volt már.
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fcdn1.boon.hu%2F2014%2F03%2Fonod_tallai_600.jpg&key=lIk0U_3rk2CUT-w_RrgMEg&w=600&h=450
- hááát osztan Berci fiam adószámod van-e?
- niccse'
- akkor kérek a füstőttbül 15 szálat, és egy kila töppörtyűt!
emerencia
@Eladott Ország: "Így kellene ezt itthon is csinálni."

Ne legyél már ilyen kegyetlen. Ő nem szokott a munkához, neki kímélet jár. Éppen ezért szívesen láttam volna kollégaként péntek-szombat-vasárnap-hétfő folyamatos műszakban a munkahelyemen kollégaként. A mi munkánkat lejjebb értékelik a gyári munkánál és még éjszaka sem kell dolgozni. "Sportos" tőlem 7 évvel fiatalabb jólétben élő férfiként gondolom meg sem kottyant volna neki. :-)
1magyar
Na ezt kellene minden törvényhozónak csinálni, aki a munkatörvénykönyvét alkotja! De nem csak egy éjszakát!
Eladott Ország
@emerencia: Eddig sosem látott Raffaello-festmény került elő
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--MnpnSK5e--/w_1160/74wSV8CsmFym8iFUs.jpeg
Egyes művészettörténészek szerint az athéni iskola egy elfeledett alakjának vázlata a reneszánsz festő zseniális képe.
Tállai András az ország legnagyobb szalag (szalonna bála) átadójává lépett elő
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--IPhGeQSK--/w_1160/71LH9G7tmMocJ9Ama.gif
4cdn.hu/kraken/image/upload/s--Rp9Fm9zK--/w_1160/73vzsOcBU3FnPoKes.jpeg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.