A világ legtehetősebbjei csaknem ezermilliárd dollárral lettek gazdagabbak az idén. Bill Gates csak a második lett a listán. Soros György vagyonát most 8 milliárd dollárra teszi a Bloomberg, ezzel a magyar származású befektető a 195. helyet foglalja el a listán.

A Bloomberg hírügynökség milliárdos indexében szereplő 500 legtehetősebb ember együttes vagyona 5300 milliárd dollár volt december 26-án, jóval meghaladva az egy évvel korábbi 4400 milliárd dollárt.

Hihetetlen – ennyivel nőtt a leggazdagabbak vagyona 2017-ben, Soros a 195. a listán

Fotó: Pixabay cco

Az idei lista élére Jeff Bezos, az Amazon.com alapítója került, akinek a vagyona 34,2 milliárd dollárral 99,6 milliárd dollárra emelkedett.

A korábbi listavezető Bill Gates a második helyre csúszott vissza. A Microsoft alapítójának a vagyona 8,89 milliárd dollárral 91,3 milliárd dollárra nőtt.

Az első tíz leggazdagabb ember közül hat amerikai, három európai és egy mexikói.

A legtehetősebb három európai közül a leggazdagabb az 500-as lista negyedik helyén álló spanyol Amancio Ortega. Az Inditex textilipari konszern és a Zara ruházati áruházlánc alapítójának a vagyona idén 3,4 milliárd dollárral 75,5 milliárd dollárra emelkedett.

Az ötszáz leggazdagabb ember közül 38 kínai. Közülük is a leggazdagabb az online kereskedelemmel foglalkozó Alibaba alapítója, Jack Ma, akinek a vagyona 12,1 milliárd dollárral 45,4 milliárd dollárra emelkedett. Jack Ma az 500-as lista 17. helyén áll.

A leggazdagabbak közül 159 amerikai, vagyonuk egy év alatt 315 milliárd dollárral 2000 milliárd dollárra emelkedett.

Az ötszáz leggazdagabb listáján 27 orosz is található, mintegy 27 milliárd dollárral nőtt a vagyonuk.

Közülük a leggazdagabb az ipari ágazatban érdekelt Alekszej Mordasov, aminek a vagyona egy év alatt 2,53 milliárd dollárral 19,5 milliárd dollárra emelkedett.

Soros a 195. a listán

Soros György családi cége 18 milliárd dollárt adott a milliárdos által támogatott civilszervezetek ernyőszervének, a Nyílt Társadalom Alapítványoknak. Ez pénze több mint kétharmadát tette ki, így Soros vagyonát most 8 milliárd dollárra teszi a Bloomberg, ezzel a magyar származású befektető a 195. helyet foglalja el a listán.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Nagyon is szép,hogy ilyen kicsi ország ennI milliárdost tud elrartani. Amerikában bevallják a vagyonukat,mwrt ott büszkék rá. Itthon ami csak lehet letagadnak,mwrt tudják bűnös úton jutottak hozzá. Azért én egsész biztos vagyok benne,hogy Orbán ott van a világ leggazdagabb emberei közt.
Yoda69
@cikicakk55: orbannak van 750.000 forint megtakaritasa, pinternek egy oreg warburgja stb stb.
Es ezt rohogve toljak a kepunkbe. A birkak meg begetnek.
cikicakk55
@Yoda69: Tudom,hogy Orbán megmondta,hogy soha nem volt és nem is lesz vagyonos ember.szerinted hisz még neki valaki ebben au országban, Még a saját családja sem,mert azok tudják,hogy hazudik.Mi is tudjuk,csak nekünk nincs lehetőségünk bebizonyítani,mert még egy nagyon magasan képzett jogász sem tudna eligazodni abban a katyvaszban amit ezek a törvény átírásának neveznek,mivel át kellett írni,mert az csak a mi javunkat szolgálja. Olvastam én is a hivatalosan bemutatott adóbevallásaikat és 2 tucat zsepit telesírtam,hogy ezek a nagy emberek,akik éjt nappallá téve dolgoznak az érdekünkben,még egy egész lakást,egy egész kocsit,egy egész nyaralót nem tudtak össze szedni,mert mindennek csak egy része az övéké a többi a feleségé és a gyereké. Nem is tudom miért akarnak ilyen nyomorult fizetés mellett ilyen megalázóan kevés pénzért dolgozni.Inkább mennének közmunkásnak,ott nincs felelősség,senki nem b...gatja őket. nyugisabb munka.
human
Nem vagyok egyház ellenes, de az az érzésem, hogy a jövőben újra összenő a párt és az egyház. Az egyházra azért lesz szüksége a hatalomnak, hogy lenyugtassák az embereket, levezessék az egyre növekvő társadalmi különbségek okozta feszültséget. Az egyház majd mantrázza, hogy szegényen is lehet boldog az ember. Majd elmagyarázzák a dolgozó népnek, hogy miért rossz a gazdag földesúrnak és miért jó a szegényeknek.
nol.hu/data/cikk/1/52/46/39/cikk_1524639/tarsolyerdo.jpg
kokopelli
@division:... hol van M.o. GDP-je egy-egy nyugati városéhoz (nem országhoz!)
képest,aminak a polgármestere leváltható és egy századát nem keresi a Lőrinc-
Viktor rablókettősnek! (a 750 000-es positív mérlege a Csutigetzinek)
human
@division: 10 milliós ország vagyunk. Máshol egy városban élnek ennél többen. Tudod, arányok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.