A Trump-kormányzat hatályon kívül helyezi az Obama-éra marihuánafogyasztással kapcsolatos politikáját – jelentette be csütörtökön az amerikai igazságügyi miniszter.

Jeff Sessions jelezte: ezentúl a szövetségi rendfenntartó erők nem lesznek tekintettel az egyes szövetségi államokban elfogadott, a marihuána forgalmazását és fogyasztását engedélyező törvényekre, vagyis a szövetségi szinten érvényben lévő tiltást tartja irányadónak.

Trump megindítja a marihuána-háborút az USA-ban

A minisztériumi bejelentésre négy nappal azután került sor, hogy Kaliforniában életbe lépett a 2016-ban megszavazott törvény, amely szerint bizonyos szabályok betartásával az állam területén szabadon lehet vásárolni és fogyasztani marihuánát. A szövetségi törvények erre nem adnak lehetőséget, de az előző elnök, Barack Obama kormányzata idején a szövetségi rendfenntartó erők tiszteletben tartották az ilyen tagállamok törvényeit.

Az igazságügyi minisztérium által bejelentett változások értelmében ezentúl a szövetségi ügyészek szélesebb hatáskört kapnak, pert indíthatnak a szövetségi szintű tiltó törvény megsértéséért.

Csütörtökön egyelőre csak a változtatás szándékát közölték a sajtóval, azt azonban nem, hogy az új rendszer mikortól lép életbe. Az sem derült ki, hogy a szövetségi kormányzat eljárást indít-e azok ellen a szövetségi államok ellen, amelyekben legális a marihuána forgalmazása és fogyasztása.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Nalunk meg Ausztraliaban most engedelyeztek orvosi alkalmazasra...
trump pontosan olyan idiota modon megy szembe a forgalomnak, mint ahogy orban teszi...
De holnap robban a bomba: engedelyeztek Michael Wolff konyvenek a megjeleneset, amiben a szerzo bennfenteskent mindenrol kitalal, az egesz trump csalad osszes tagjanak elnoki ambiciojarol, a fianak az oroszokhoz valo viszonyarol...
Es kit kerdeztek ebben az ugyben? A magyar lobbista sebastian gorkat... Aki siman fosik a holnaptol, a konyv megjelenesetol...
(trump elme- es idegallapotat erosen ketsegbevonjak, miutan gyerekes modon reagalt a hulyegyerek atombomba indito gombjara... Most mondtak a hirekben ebben a pillanatban, hogy trump irodajabol eltavolitottak a hivatalos laptopot, telefont, hogy ne tudjon reagalni holnap a konyvre...Azert az amerikaiak se batrak, sokkal kenyelmesebbek, minthogy belemenjenek abba a kerdesbe, hogy az elnok normalis-e vagy sem
1magyar
Megemeli a drog árát a piacon ezzel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.