Alfie Evans mindössze 23 hónapos volt, mikor ma hajnalban, magyar idő szerint hajnali fél háromkor elhunyt a liverpooli Alder Hey gyermekkórházban, ahol öt nappal ezelőtt lekapcsolták a gépeket, amik életben tartották az alig kétéves kisfiút.

Alfie Evans egy nagyon ritka agyi elváltozással született,

életben maradásához pedig sürgős műtétre lett volna szüksége, de ezt a brit állam jelenleg nem támogatja.

Szülei, Tom Evans és Kate James még az Európai Parlamentet is megkeresték, de onnan is elutasították őket.

A kisfiú életéért folytatott küzdelemre még Ferenc pápa is felfigyelt, a szigetországban pedig rendszeresen tüntetések és megmozdulások voltak a kisfiú ügyében, amik akkor kaptak újabb lángra, mikor a hét folyamán a tetőfokára hágott a Lajos herceg születése körüli felhajtás.

„Katalin életet ad egy gyereknek és ebből hír lesz, de ez a szegény kisgyerek nem az. Ettől azt kívánom, hogy bárcsak ne lennék brit” – fakadt ki az a babával foglalkozó egyik cikk alá Scott Marshall.

Cikk- és címlapkép: Twitter/kate edwards

(The Sun, 24.hu)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Nem tudom! Biztos tévedek! Kegyetlen amit gondolok. De lehet, hogy szegény gyereknek így a jobb? Nem tudjuk. És ha életben marad? Ha a szülők már nem lesznek? Vagy élete végéig több embernek kellene gondozni. Bár lehet belőle egy Hawking? Ki tudja már?
lampa laz
Bocsánat a morbidságomért, de ha a leendő emmi miniszter gyógymódját alkalmazták volna, napi 100x10parancsolat elmormogása, lehet, h meggyógyult volna szegény(?)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.