Donald Trump amerikai elnök külön terv kidolgozását ígérte szerdán egy hírhedt bűnbanda megfékezésére.

Trump haditervet kér a tízezer fős bűnbanda ellen

Az MS-13 néven elhíresült, vagy Mara Salvatrucha néven is ismert bűnbanda különös kegyetlenségéről hírhedt, tagjai elsősorban latin-amerikaiak. A bűnszervezetnek szerte a világban mintegy harmincezer, az Egyesült Államokban pedig – az igazságügyi minisztérium adatai szerint – tízezer tagja van.

Trump elnök este New Yorkban erről az erőszakos bűnbandáról szervezett tanácskozáson mondott beszédet, s ebben részleteket ugyan nem közölt a banda megfékezését célzó várható tervezetről, de leszögezte: amennyiben azok az országok, ahonnan a banda tagjai származnak, nem tesznek meg mindent a bűnözők visszatartásáért, Washington megvonja tőlük a segélyt.

Az MS-13-at Los Angelesben alapították az 1980-as évek elején, eredetileg azzal a céllal, hogy a Salvadorból érkező bevándorlókat megvédje. Később szervezett bűnszövetkezetté terebélyesedett, és az embercsempészéstől a kábítószer-kereskedelemig, a rablásoktól a gyilkosságokig sok minden írható a számlájára. Donald Trump a múlt héten egy alkalommal "állatoknak" nevezte őket, és ezzel bírálatot váltott ki demokrata párti politikusok és mexikói kormányzati tisztségviselők részéről egyaránt. Az elnök a szerda esti rendezvényen megismételte, hogy ezek a bűnözők "állatok".

Az amerikai elnököt a rendezvényre elkísérte Rod Rosenstein igazságügyminiszter-helyettes, aki rámutatott, hogy az MS-13 az Egyesült Államokba kíséret nélkül, illegálisan érkező gyermekekre csap le, némelyiküket beszervezik a bűnszövetkezetbe.

Beszédében egyébként Donald Trump nem nevezte meg, melyek azok az országok, amelyektől megvonhatják a segélyeket.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, Vice

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Donald Trump amerikai elnök külön terv kidolgozását ígérte szerdán egy hírhedt bűnbanda megfékezésére."...

még csak most dolgozzák ki a tervet? oszt mi van akkor, ha a terv kidolgozói közt is akad egy bandatag?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.