A német kormánypártok az utóbbi hónapokban túl sokat foglalkoztak magukkal, ezen változtatni kell – mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Merkel: a kormánypártok túl sokat foglalkoztak önmagukkal, ezen változtatni kell

Fotó: MTI

Pártja vezető testületeinek ülése előtt tett nyilatkozatában kiemelte, hogy az éppen egy éve tartott szövetségi parlamenti (Bundestag-) választás "nehéz kihívást" jelentő eredményt hozott, ami a kormányalakítás elhúzódásában is megmutatkozott.

Ezért is nagyon fontos, hogy a kormánypártok mostantól "az emberek problémáinak megoldásával" törődjenek.

Eddig túl sokat foglalkoztak saját magukkal, és a szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) vezetője, Hans-Georg Maassen ügyében első próbálkozásra helytelen döntést hoztak, mert nem vették figyelembe kellőképpen, hogy "mi mozgatja teljesen jogosan az embereket, amikor előléptetésről hallanak".

"Nagyon sajnálom, hogy ez megtörténhetett" – mondta Angela Merkel. A döntést felülvizsgálták és megváltoztatták, és a kormány ezentúl teljes mértékben a "szakmai munkára" összpontosít. Így a jövő hétfőn, október 1-jén ülést tart a koalíciós egyeztető tanács, és döntést hoz a Volkswagen csoport dízelbotrányában érintett dízelüzemű járművek átalakításának ügyében – fejtette ki a kancellár.

Hans-Georg Maassen egy lapinterjúban kétségbe vonta egy videófelvétel eredetiségét, amely külföldinek tűnő embereket üldöző németeket ábrázol, ezért a koalíció egyik tagja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a leváltását követelte. A felvétel Chemnitzben készült augusztus végén, egy német megölése után, a bűncselekménnyel külföldieket gyanúsítanak. Az emberölés demonstrációkhoz vezetett, amelyeken több erőszakos esemény történt.

A kormánypártok vezetői – Angela Merkel, Horst Seehofer belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke és Andrea Nahles, az SPD elnöke – kedden abban egyeztek meg, hogy Hans-Georg Maassen államtitkár lesz a belügyminisztériumban, jóval magasabb fizetésért, és érkezése miatt nyugdíjaznak egy SPD-s kötődésű államtitkárt, Gunther Adlert.

A megegyezés felháborodást váltott ki, mindenekelőtt szociáldemokrata körökben. Ezért a három pártelnök vasárnap módosította a döntést, az új megállapodás szerint Hans-Georg Maassen európai és nemzetközi ügyekkel foglalkozó belügyminiszteri tanácsadóként folytatja pályafutását, fizetése az új pozíciójában nem változik, és nem nyugdíjazzák Gunther Adlert.

(MTI)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

durbincs
Hát Nyüves Herélt már megint nem találtatott ? de 50IQ-val akar itt Omar Serif lenni ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@durbincs: ...remélem müszak után fizetsz egy sört?
durbincs
@csak úgy...: sajna a teszten megbukott,de nembaj maga is csak 1 50IQ-s Nyüves Herélt klón?
csak úgy....
@durbincs: randid van a shikarival? óvszert viszel ?
gulyasgyula
@csak úgy...: Bocs nem tudtam hogy Te kisegítő suliba jártál ...
durbincs
@gulyasgyula: csak járt volna legalább, nem itt ürüsködne ez a Nyüves Herélt klón?de ki enné ?
max a mackók ?mert mackómamát megcsinálta többedmagával ,ez a randa Herélt űrű kappan ?
@csak úgy...: agyilag max 50IQ-s de,látnivalón csak marék szotyi ésszel,s orbitál Ákkcentússal?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.