Az egyszer már megítélt 289 millió dollár (81,7 milliárd forint) helyett belement volna egy 78 millió dolláros (22 milliárd forint) kártérítésbe az a rákos beteg, aki a génmanipulált vetőmagokat is gyártó Monsanto vegyipari céget tette felelőssé a betegségéért – írja a CNN. A Monsanto új tulajdonosa, a Bayer ennek ellenére megint fellebbez az ügyben.

Gyomirtó-per: ismét fellebbezett a Bayer

A kétgyermekes, 46 éves DeWayne Johnson limfómában (a nyirokrendszer rosszindulatú megbetegedésében) szenved, és szerinte a betegséget a Monsanto által gyártott gyomirtók okozták.

Betegsége előtt Johnson kertészként dolgozott egy San Francisco környéki tankerületben, és 2012 óta a Roundup és a szintén glifozátot tartalmazó Ranger Pro szerrel permetezte az iskolák kertjeit és a parkokat.

A kártérítés összege így 211 millió dollárral lett kevesebb, de Johnson azt mondta a bíróságon, beérné ennyivel is, mert belefáradt a több éves jogi procedúrába. 2014-ben diagnosztizáltak nála limfómát, 2016-ban perelte be a Monsantót, mert az nem adott tájékoztatást a gyomirtók kártékony hatásairól.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.