Csaknem tíz évre növekedett a legszegényebbek és a leggazdagabbak várható élettartama közti különbség Angliában – állapították meg brit kutatók.

10 évvel élnek tovább a leggazdagabbak egy friss kutatás szerint

Fotó: Pixabay

Az Imperial College London tudósai arra jutottak, hogy a társadalom leggazdagabb és legrosszabb helyzetben lévő rétegének várható élettartama között nők esetében a 2001-es 6,1 évről 2016-ban 7,9 évre növekedett a különbség, férfiak esetében 9 évről 9,7 évre.

A legrosszabb helyzetű közösségekben élő nők várható élettartama 2016-ban 78,8 év volt, míg a leginkább jómódú rétegben 86,7 év. A férfiak esetében a legszegényebbeknél 75 év, a leggazdagabbak esetében 83,8 év volt a születéskor várható élettartam.

Majid Ezzati, a tanulmány vezető szerzője szerint a szegény emberek korai halálához "a fő tényezők tökéletes együttállása" vezet. Ilyen tényezők a stagnáló jövedelem, az egészséges ételek árának emelkedése, az egészségügyi ellátás finanszírozottságának csökkenése és a betegségek kései diagnózisa.

"A tanulmány arra utal, hogy Angliában a szegények olyan betegségekbe halnak bele, amelyek megelőzhetők és kezelhetők" – mondta Ezzati, az Imperial College London professzora.

A tanulmány Angliában 2001 és 2016 között bekövetkezett 7,65 millió haláleset adatait elemezte az országos statisztikai iroda adatai alapján.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Na ne már! Ehhez tanulmány kellett,hogy erre rájöjjenek? Mi a Magyar nép ezt már régóta tudjuk. Legalább 30 éve. Egy ismerősöm férje 30 éve dolgozik Ausztriába. A két fia is ment utána pár évvel. Most az apa 4x-es áttétes rákos. Itthon azt mondták tavaly májusban,hogy a nyár végét sem éri meg. Most köszöni szépen jól van,bár sok kemón és végül műtéteken átesett,de él. Igaz nem a Magyar Egészségügynek köszönheti. Ausztriában fizette a TB-t de olyan kórházban kezelik,amelyik olyan mint itthon egy 5 csillagos szálloda. Suttyomban készítettek a kórházról és a kórteremről fényképeket.Nem is látszik rajta,hogy kórház,pedig Állami,nem magán kórház.
kokopelli
@cikicakk55: A gyerekeknél kezdődik a különbség!Táplálkozás,sport,szabi,szórakozás stb!
Főleg a szülők hozzáállása az életvitelhez,amit már gyerekkorban a"két világ" anyagi különb-
sége determinál! Ahogy írod az egészségügy meghökkentően különböző,és az eredmények
is teljesen mások,holott a "baksist" odaát nem is ismerik!!Egy feudalizmus és egy igazi demok-
kratizmus összehasonlítása (mint ellentét) az EÜ-re vetítve!
Jennijina
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.