May újra Brüsszelbe repül, hogy megpróbáljon engedményeket kicsikarni az Európai Bizottságtól a végső Brexit-megállapodásról.

Theresa May ma Brüsszelben könyöröghet Brexit-ügyben

Theresa May brit kormányfő. Fotó: MTI/EPA/Andy Rain

Theresa May brit kormányfő kedden Brüsszelbe is ellátogat, ahol Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság és Donald Tuskkal, az Európai Tanács elnökével egyeztet,

akik azonban egyértelműen kizárták a már elfogadott Brexit-megállapodás feltételeinek újratárgyalási lehetőségét.

Juncker a Twitter internetes közösségi oldalon jelentette be a találkozót, és bejegyzésében ismét azon meggyőződésének adott hangot, hogy a brit EU-tagság megszűnésének feltételeit rögzítő szerződés a lehető legjobb és egyben az egyetlen lehetséges egyezség.

Nincs lehetőség újratárgyalásra

- szögezte le, azonban hozzátette, hogy lehet szó újabb dokumentum elfogadásáról, amelyben tisztáznának, jobban elmagyaráznának egyes kérdéseket.

Tusk kedden annyit közölt, hogy délután 5 órakor kezdődik a megbeszélése Mayjel.

Előző napi nyilatkozatában azonban ő is elzárkózott a szerződés szövegének bármiféle módosításától.

Theresa May kedden Mark Rutte holland miniszterelnökkel és Angela Merkel német kancellárral is tárgyal.

Theresa May ma Brüsszelben könyöröghet Brexit-ügyben

Theresa May brit miniszterelnököt ábrázoló gúnymaszkban fényképezkedik egy uniópárti tüntető a brit parlamentnél Londonban 2018. december 10-én. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

A brit miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy elhalasztják a másnapra tervezett parlamenti szavazást a kiválási egyezményről, mivel ha megtartják, akkor azt az alsóház "jelentős többséggel" elutasítaná, ezért inkább előbb megpróbál tárgyalni az uniós intézményekkel és a huszonhetekkel a képviselők nagy része által aggályosnak tartott elemekről.

Theresa May ma Brüsszelben könyöröghet Brexit-ügyben

Nagy-Britannia Európai Unióból való kilépését (Brexit) ellenző tüntetők London belvárosában 2018. december 10-én. Theresa May brit miniszterelnök soron kívül tartott parlamenti felszólalásában bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben a londoni alsóház nem szavaz a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszerét rögzítő megállapodásról december 11-én. Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Brüsszeli diplomáciai források megerősítették, hogy a több mint két éves, gyakran kilátástalannak tűnő egyeztetés során elért egyezséget már nem tárgyalják újra, a jövőbeli EU-brit kapcsolatokról szóló politikai nyilatkozatban azonban elképzelhetők apróbb változtatások, illetve lehet szó "tisztázó dokumentumok" elfogadásáról.

Hozzátették ugyanakkor: nem valószínű, hogy pusztán ezek sikerre vinnék a dokumentum brit parlamenti jóváhagyását.

Forrás: MTI

Címlapi kép: MTI/EPA/Will Oliver

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
El tudom képzelni, mily' felemelő érzés lehet egy alkoholistával tárgyalni Anglia sorsáról...
Peller Anikó
Könyöröghetne a rusnya otthon például azért, hogy ne 50.001 % -al lehessen ilyen horderejű dolgokról dönteni. Nevetséges egyszerű többséggel, egy felhergelt hisztis buta tömeggel eldönteni az ország sorsát. Meg az Euróét is.
Shikari
Ha az angolok megállapodás nélkül lépnek ki, akkor azon is gondolkodhatunk, ez kiknek fog nagyobb bajt okozni? Én az Eu-ra tippelek!
kokopelli
@Peller Anikó: Egyszemű Küklopsz-néként kiabált az elején,és mára maradt a
"lepkefing" hangerő!
Fayeonna
Szeretnéd megtalálni egy nő egy éjszakát? Látogatás a = = > www.3xDate.top...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.