A németek szeretik a húst és az alacsony árakat, no meg a spórolást. Mindennek az árát a 100 ezer húsipari dolgozó, de elsősorban a 40 ezer kelet-közép-európai, közöttük sok magyar fizeti meg - rabszolga munkával.  Petrus Szabolcs, németországi riport-összefoglalója. Méretek A német húsipar központja Alsó-Szászország. A Düsseldorf és Hamburg között elterülő tartományban évi 3,5 millió tonna sertés, 900 ezer tonna szárnyas és 400 ezer tonna marha kerül ki a vágóhidakról. A legnagyobb a piacvezető Tönnies Wiedenbrück-i üzeme. Két műszakban napi 20 ezer sertést dolgoz fel 1700 alkalmazott. A szakszervezet becslése szerint hetven százalékuk kelet-európai, kölcsönzött munkás. A kizsákmányolás receptje   Az EU 2004-es keleti bővítése után százszámra jöttek létre a postafiók cégek, először Lengyelországban, majd Magyarországon. A 2007-es bővítési hullám után pedig a még olcsóbb Romániában és Bulgáriában. A jól fizető németországi munka ígéretével a mai napig könnyű képzett, vagy még...

Forrás: azuzlet.hu
Feltöltő: emerencia
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

emerencia
Németországi agg korú nénikém éppen ezeket a húsüzemeket hozta fel arra példának, hogy ott náluk sem mindenkinek jó az élet. A németek ilyen helyen már nem is vállalnak munkát. A magyar és egyéb nemzetiségű munkavállalókat pedig nagyon sajnálja. Ő "csak" 1946 óta él kint de még mindig nem veszett ki belőle a szolidaritás.

Ellentétben azzal az itthon élő fiatalasszonnyal aki tavaly mindenkinek hangosan arról hőzöngött, hogy a gyermekei apja itthon ül és nem csinál semmit. Visszazavarta dolgozni még bekötött kézzel. Szerencsétlen ember évek óta szenved Németországban húsipari munkásként és elvágta a kezét. Ő már feljebb van a hierarchiában, csak ketten alszanak egy szobában. Azóta összeházasodtak mert így megkapja a német gyermektámogatást is. Most már szent a béke, négy-öt évente lakáscsere hitelből, elsőosztályú anyagokból felújítva. Anyucinak itthon nem kell garasoskodnia, jut mindenre jó középosztálybeli színvonalon. Csak az a kérdés, hogy apuci meddig bírja... (Ezt a kérdést a feleség nem szokta feltenni.)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@1magyar: Eddig nem nagyon sikerült nekik!
creativehun
No akkor tisztázzuk. 7-800 eurós fizetésről beszélünk ami 220-250 ezer ..illetve egy helyet említ ahol csak cc 180-190 ezer a fizetés...cserébe 5 napos munkahét heti 48 óra...Nos...elárulom...ahol én dolgozom...hála a munkaidőkeretnek nevezett gazemberségnek...rendszeresen 12 órázás van...a termelő sorok össze-vissza dolgoznak.az esetek nagy részében még pár nappal előtte sem tudják,hogy hogyan dolgoznak...heti maximum 60 órás munkahét..és a szombat-vasárnap a munkáltató kénye-kedve szerint pihenőnappal megváltható a munkaidőkeretben...amire persze kínosan ügyelnek,hogy ne kelljen egy forint túlórapénz sem fizetni senkinek. Apropó...ez történik 2019-ben a Magyarország nevű fél feudális,rabszolgatartó országban ahol a dolgozónak csak egyhez van joga a..a kussoláshoz..mert ezt évtizedeken keresztül remekül beleverték az emberekbe...akinek meg ez nem tetszik mehet máshova..ki van rúgva..majd jönnek helyette az ukránok!
emerencia
@creativehun: Cseberből vederbe. A német + a magyar családtámogatásért anyucinak megéri a három gyereket itthon egyedül nevelni a népes rokonság segítségével. A gyermekek apja pedig bírja amíg bírja. Az ő életminősége nem számít.
creativehun
@emerencia: Őszintén szólva...miért is becsülné meg a keleti munkaerőt egy nyugat európai ország munkáltatója...amikor a saját ...adott orsz6ágban bejegyzett munkáltatók illetve azok vezetői sem becsülik meg. Jó példa erre mindazon magyar cégek hosszú sora...ahol a magyar vezetés a saját magyar honfitársaikból a vért is kipréselbné a még magasabb profit reményében! Mindehhez mesterségesen alacsonyan tartott bérek,embertelen bánásmód és minden emberi empátiát nélkülöző hozzáállás dukál.Így aztán nem csoda,hogy aki tud..és teheti az lelép ebből az országból..is!
emerencia
@creativehun: Az elvándorolt magyarok helyébe lépő ukránok ill. ukrajnaiak számára is csak egy ugródeszka a hazánk a jóléti országok felé. Ennek fényében semmi sem indokolja a magyar munkáltatók nagy mellényét.
Borsodi
@creativehun:Törököket Ukránokat Románokat lassan Afrikaiakat is hoznak be.Az a lényeg,hogy a Magyar embereket szegénységbe tartsa.
www.youtube.com/watch?v=To4knXqLT9I
Ezt csinálja a fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.