Az MIT kutatói szederméretű műszert fejlesztettek, ami kiválthatja az injekciót. A kutatók kifejlesztettek egy apró okos pirulát (SOMA – self-orienting millimeter-scale applicator), amely a gyomorba kerülve egy apró tű segítségével periodikusan megfelelő mennyiségű inzulint enged a szervezetbe, méghozzá eleget a vércukorszint olyan mértékű csökkentéséhez, mint amilyet a bőrön át adott injekcióval érnek el. A kapszulán belül az inzulint kibocsájtó tűt egy összenyomott rugóhoz erősítik, melyet egy cukorkorong tart a helyén. Ahogy a beteg lenyeli a kapszulát, a gyomorfolyadék feloldja a cukrot, az elengedi a rugót és belövi az injekciót a gyomorfalba.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: 1magyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Nem lenne egyszerűbb ha olyan kapszulát nyelnénk le ami vagy közömbösíti a cukrot vagy a felesleget magába szívja és űrítenénk?
szaboria1
Sok víz fog még lefolyni mire ezt az eljárást bevezetik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.