A brit pénzügyminiszter szerint a kormány csak akkor terjeszti ismét az alsóház elé szavazásra a jövő héten a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeit rögzítő megállapodást, ha biztos abban, hogy az eddig kétszer is nagy többséggel elutasított egyezmény elfogadásához megvan a többség.

A konzervatív párti brit kormány kezdeményezi az Európai Uniónál a kilépés törvényben rögzített jelenlegi, március 29-i határidejének meghosszabbítását, és ezt a kezdeményezést az alsóház csütörtökön támogatta. A kormány június 30-áig kéri a hosszabbítást, de ez a viszonylag rövid, meghatározott ideig szóló halasztás a kormányzati indítvány szerint akkor reális, ha az alsóház március 20-áig – a jövő heti EU-csúcs kezdete előtti nap végéig – elfogadja a Brexit-megállapodást.

Philip Hammond pénzügyminiszter azonban a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: a kormány csak abban az esetben terjeszti be újból szavazásra a Brexit-megállapodást, ha bízik abban, hogy ezúttal elegendő számú képviselő hajlandó támogatni az egyezményt. "Még nem tartunk itt" – tette hozzá.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Szóval "sose halunk meg?". Egészségükre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.