Frans Timmermansnak, az Európai Szocialisták Pártja európai parlamenti (EP-) csúcsjelöltjének is el kell határolódnia a populistáktól – jelentette ki Manfred Weber egy pénteki német lapinterjúban.

Weber: Orbán valamennyi jogát elveszíti a pártban

Fotó: MTI/EPA

 Az Európai Néppárt (EPP) csúcsjelöltje a Süddeutsche Zeitung című lapban közölt interjúban a Fidesz EPP-tagságának ügyéről szólva kiemelte, hogy

Orbán Viktor magyar kormányfő, a Fidesz elnöke sok éven keresztül "mindig nyitott volt arra, hogy közeledjék az EU-hoz", és "a fordulópont 2018 szeptemberében volt, amikor azt mondta, hogy már nem hajlandó erre".

Az EPP most egyértelműen levonta a konzekvenciákat:

Orbán valamennyi jogát elveszíti a pártban, nem határozhatja meg, hogy milyen legyen az EPP jövője.

Arra a felvetésre, hogy Orbán Viktor szerint az EPP-nek az EP-választás után el kell döntenie, hogy a többséget a politikai középtől jobbra vagy balra fordulva igyekszik megszervezni, az Európai Unió jobbközép, kereszténydemokrata erőit összefogó pártcsalád csúcsjelöltje kijelentette, hogy "a holnap többsége középen helyezkedik el", és együttműködést ajánl mindenkinek, aki elő akarja mozdítani Európa ügyét, "vagyis a szociáldemokratáknak, a liberálisoknak és zöldeknek is".

"Ez teljesen világos" – mondta arra a kérdésre, hogy következik-e mindebből, hogy kizárja az együttműködést a Matteo Salvini belügyminiszter vezette olasz Ligával és a lengyel kormánypárttal, a Jog és Igazságossággal (PiS).

Aláhúzta:

ugyanilyen határozottsággal küzd azért is, hogy ne szerezzenek politikai befolyást a "jobbos tökfejek" az olyan pártokból, mint az Alternatíva Németországnak (AfD) nevű német és a Marine Le Pen vezetette, Nemzeti Tömörülés nevű francia ellenzéki párt.

Azonban "ezt az elhatárolódást a populistáktól elvárom Frans Timmermans szociáldemokrata csúcsjelölttől is", aki nem lép fel "a korrupció legalábbis részleges legalizálására" törekvő romániai szociáldemokratákkal szemben, és a "rendkívül kétes" tevékenységet folytató szociáldemokrata máltai kormánnyal szemben – fejtette ki Manfred Weber, hozzátéve, hogy nem halad a 2017-ben robbantásos merénylettel meggyilkolt máltai újságíró, Daphne Caruana Galizia halálának ügyében indított nyomozás, és úgy tűnik, hogy "vannak kapcsolatok a máltai állam és a maffia között".

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: igazad van tibim mint mindíg ! a te szavazatod 6 nak számít az ökrös szorzóval...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@egyember: Ha rám gondoltál ?..., akkor nem vetted észre,hogy én nem vitázok vele,csak a baromságait nem tudom szó nélkül hagyni ! Az idióták és hülyék fölött nem szabad csak úgy átnézni , többen vannak mint te meg én...
Desischado
Lehet ezt akárhogy mosdatni, piszok csúfos fiaskót könyvelhet el a fidesz. orbán meg nem az a fajta, aki beismerné a vereséget. Remélem, ez az első dominó, és végre elkezd borulni az egész építmény, amit eddig összehoztak!
egyember
@csak úgy...: Ha vitázol velük, úgy érzik, ők okosak, akikkel lehet. Ez ad erőt a további hülyeségükhöz.
kokopelli
@egyember: ...arról nem is beszélve (írva),hogy szajkóznak,és a hülyeségeiknél az még
röhejesebb! "..ne vitatkozz buta emberekkel,mert azok megpróbálnak lehúzni az alacsony
nívójukra,és ott próbálkoznak meggyőzni!.( nem is meggyőzni,inkább szerintük legyőzni!?)
1magyar
Kis ország kis joggal kicsit veszít. De amit ránk terhelnének a diktátorok az már nagy bukta lenne.
durbincs
@kokopelli: @Desischado: @csak húgy...: A röfös a topa és a hugyos ?
Ebből Picsogo Bányáseria lehet ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.