A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Megtalálák a Notre-Dameot pusztító tűz okát

A rendőri vezető, aki nevének elhallgatását kérte, az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy a nyomozókat biztonsági okokból még mindig nem engedték be a székesegyházba. A Notre-Dame rektora, Patrick Chavet püspök azt javasolta, hogy építsenek egy kisebb, ideiglenes templomot a székesegyház előtti téren, hogy a hívők ott imádkozhassanak, amíg a 12. századi épületet restaurálják.

A párizsi Városháza jóváhagyását adta csütörtökön az elképzeléshez, feltéve, hogy a műszaki feltételek ezt lehetővé teszik. A tér alatt az ókorból származó romokat őrző altemplom húzódik, valamint földalatti parkoló is működik alatta.

Emmanuel Macron elnök kedden megígérte, hogy a székesegyházat öt éven belül felépítik. Párizs lesz ugyanis a házigazdája a 2024. évi nyári olimpiai játékoknak.

A gótikus székesegyházban, amelyet A párizsi Notre-Dame című regényében a híres XIX. századi regényíró, Victor Hugo is megörökített, hétfő este a kora esti órákban csaptak fel a lángok, leégett a tetőszerkezet, leomlott a kúp alakú huszártorony. A Párizs szívében, az Ile de la Citén található épület az egyik legnagyobb francia turistalátványosság, és milliók keresik fel évente.

Forrás: hvg.hu

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: meg azt is,hogy bagzómacskák gyertyafénynél...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Grafix69
@Shikari: Én bízom abban ,hogy Magyarországon pár éven belül csak Fideszes szimpatizáns fog élni ( dolgozni azt nem ) és mindenki együtt a többség elégedettségére imádni fogja az egypárt és egy ideológiai rendszert és egymást segítik azon hosszú de fényes úton ami a végleges nemzetiszocializmushoz vezet ahol az egyén csak egy szám ( de csak a pórnépnél ) és ahol a közösség mindent elsöprő erejének köszönhetően boldog és elégedett családok ezrei imádják a nagy vezért aki megvédte őket a lehetőségektől és az önálló véleménytől és önálló élettől is . Bízom ,hogy így lesz , és már kicsit kívánom is .
Shikari
@Grafix69: Néha olvasd már el magad és akkor nem beszélsz zöldséget. Miért nácizmus az, hogy a magyarok nagy többsége a Fideszt támogatja? Ez a demokrácia! Szavazhatnának a liberálfasiszta csürhére is, de nem teszik, mert több eszük van. Ja, hogy a kipottyant, vesztes senkiknek ez nácizmus? El lehet menni, ha nem tetszik a magyarok akarata!
Shikari
@Grafix69: A többség itthon marad!
Grafix69
@Shikari: Igen , a többség , akik a töküket vakargatják , abból nehéz megélni . Mindegy is , végtére is téged sem és engem sem érint .:)
Shikari
@Grafix69: Itt van a rengeteg rejtett erőforrás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. September 21., 16:18
Szörnyethalt egy motoros a 3-as főúton
Nagyvilág - 2019. September 21., 14:27
A V4-eket bírálta az olasz kormányfő