"Minden jel arra mutat", hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán.

Az amerikai diplomácia vezetője lényegében megismételte azt, amit hétfői sajtókonferenciáján mondott, amikor az iszlámista terroristákat hibáztatta a keresztényellenes merényletekért.

Mike Pompeo még hétfőn telefonon egyeztetett Srí Lanka miniszterelnökével, és – Donald Trump amerikai elnök vasárnap Twitteren tett ígéretével összhangban – felajánlotta az Egyesült Államok segítségét a tettesek felelősségre vonásához.

A külügyminiszter szerdán megerősítette: az Egyesült Államok elkötelezett a terrorizmus elleni harcban. Mint mondta: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által létrehozott, úgynevezett kalifátust ugyan sikerült lényegében véve lerombolni, és ez sokat számít, de – mint fogalmazott – a terrorista fenyegetéssel változatlanul számolni kell. A dzsihadista szervezet egyébként kedden közölte: a merényletek elkövetői "az Iszlám Állam harcosai voltak".

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csaba1234
És ha figyelemmel kísérte valaki a híradásokat,az hallhatta hogy minden egyes terrorista jómódú,jó egzisztenciájú családból származik,némelyikük nyugat Európában tanult,diplomás ember volt.Tehát van életcélja.Ezt az életcélt felülírja egy önyilkos merénylet?Milyen indíttatásból?Ezt már nem tudom a vallásra fogni.Itt más húzódik a háttérben,szerintem.Aztán a másik.Ugye az ellenzék hazánkban tárt karokkal fogadná a bevándorlókat.Védekeznek hogy tanult emberek (ami persze hülyeség),de ha úgy is lenne most erre ez egy jó példa,hogy az araboknál minden másképp működik.Ezek a terroristák Sri Lankán születtek.Beilleszkedtek és mégis.Befelé menet megsimogatja a kislány haját,aztán 30 mp múlva felrobbantja.Elmebetegek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.