Hemasziri Fernando azután adta be felmondását, hogy a terrortámadás után az állam hivatalosan is elismerte, hogy hibás abban, hogy bizonyos hírszerzési információk birtokában nem cselekedtek.

Lemondott a Sri Lanka-i védelmi tárca államtitkára

Lemondott csütörtökön a védelmi minisztérium első számú vezetője, a tárca államtitkára a húsvétvasárnapi véres Srí Lanka-i merényletek miatt. Lemondását maga Hemasziri Fernando közölte a Reuters hírügynökséggel.

Az államtitkár közölte: bár a maga részéről nem követett el mulasztást, vállalja a felelősséget az öngyilkos merényletekért, és benyújtotta lemondását a védelmi minisztérium tisztségét is betöltő Maithripala Sziriszena államfőnek. Az államfői hivatal közleménye szerint az államtitkár a helyén marad, amíg ki nem nevezik az utódját.

A Srí Lanka-i állam elismerte, hogy hibázott a nemzetbiztonság szavatolásával kapcsolatos feladata teljesítésében, amikor kulcsfontosságú hírszerzési információkkal rendelkezett a támadások előtt. Április 11-én a Srí Lanka-i rendőrség az indiai hírszerzéstől kapott értesülések alapján figyelmeztető jegyzéket adott ki, amely szerint a Nemzeti Tauhíd Dzsamaát nevű szervezet öngyilkos támadásokra készül "emblematikus templomok" ellen – közölte egy nevének elhallgatását kérő biztonsági vezető az AFP francia hírügynökséggel.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.