Legkevesebb tíz civil vesztette életét és harmincan megsebesültek az Aleppó tőszomszédságában található Neirab palesztin menekülttáborban egy rakétacsapás következtében – közölte csütörtökön az ENSZ palesztinokat segítő szervezete (UNRWA).

Rakéta csapódott a menekülttáborba – civilek haltak meg

A város keleti felében lévő tábort kedd este érte támadás.

Több rakéta találta el a sűrűn lakott Neirab palesztin menekülttábort Aleppóban, amikor a családok éppen a hagyományos iftárhoz – a ramadán, az iszlám szent böjti hónapja idején szokásos böjttörő vacsorához – gyülekeztek – számolt be a történtekről az UNRWA.

"A halottak között van négy gyermek, akik közül a legfiatalabb mindössze hat éves volt. A sebesültek közül többnek továbbra is válságos az állapota" – tette hozzá az ENSZ-ügynökség.

A Szúrija al-Án helyi hírportál arról írt, hogy szélsőséges szervezetek lőtték Aleppó lakónegyedeit rakétákkal.

Azóta, hogy a szíriai kormányerők 2016 végén elfoglalták Aleppót, a települést szórványosan érik támadások dzsihadisták vagy felkelők részéről, akik továbbra is ellenőrzésük alatt tartanak területeket a várostól nyugatra.

A szíriai hadsereg és a vele szövetséges orosz csapatok bő két hete indítottak offenzívát Idlíb és az északi Hama tartományban a Bassár el-Aszad vezette kormány ellen fegyveresen lázadó ellenzék utolsó zárványai ellen. Idlíb tartomány nagy részét és a vele szomszédos Aleppó, Hama és Latakia tartomány egy részét a szíriai lázadók és a Haját Tahrír as-Sám (HTS) szélsőséges iszlamista ernyőszervezet tartja uralma alatt.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.