Közép-Európa jelenti a keresztény és nemzeti alapjaihoz visszatérő Európa jövőjét – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke pénteken Drezdában, a Szászország tartományi parlament Merre tartasz Közé-Európa? című konferenciáján.

A házelnök vitaindító előadásában kifejtette, hogy a hagyományos pártpolitikai határokat egyre inkább felülíró, "civilizációs küzdelem" zajlik az Európát keresztény és nemzeti elven megtartani akaró erők és azon erők között, amelyek a kontinens jövőjét "posztkereszténynek és posztnemzetinek szeretnék látni".

Ebben a küzdelemben Közép-Európa lehet a mintaadó Európa nyugati fele számára

- mondta Kövér László.

A 20. században "mi, közép-európaiak abban hittünk, a válságos történelmi időkben az adott számunkra erőt, hogy Európa a jövőnk", a 21. században viszont már "úgy látjuk, az ad számunkra tartást, hogy Közép-Európa, azaz mi vagyunk Európa jövője" – emelte ki a Fidesz politikusa az Országgyűlés Sajtóirodája által az MTI-hez eljuttatott előadás szövege szerint.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RedEye
Házmester uram az elme harcosa. Egy bomlott, zakkant elme harcosa.
szaboria1
Az beszél kereszténységről aki csak kötelességből megy a templomba.
Klubtag
Még a végén tényleg győznek ezek az álkeresztény-nemzetieskedő erők a választásokon, mivel a józan ellenfelek - az ilyen szózatokon - halálra röhögik magukat: Orbán, mint Európa DNS-e, most meg a Laca, akinek már nem is elég, hogy Magyarország egyenlő velük, most már Közép-Európa is egyenlő velük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.