A tévesen elítélt férfi most, 81 évesen lett szabad.

Az eset 1976. február 13-ig nyúlik vissza, amikor a Wilson megyei Black Creek benzinkúton működő élelmiszerboltban egy férfi agyonlőtte a bolt tulajdonosát. A rablási kísérlet nem sikerült, a tettes elmenekült.

A bűncselekmény után a valódi elkövető helyett tévedésből az ártatlan Charles Ray Finch-et ítélték el, mert töltényhüvelyt találtak a kocsijában, és mert a bolti alkalmazott Finch-et választotta ki, mint tettest. Finch-et az akkori észak-karolinai törvények értelmében halálra ítélték volna, de egy évre rá változtatták meg a törvényt, így életfogytiglant kapott.

A férfi sokáig reménykedett a szabadulásban, a kétezres évek elején elő is vették az ügyét. Akkor derült ki, hogy a szemtanú azért Finch-et választotta ki bűnösnek, mert a kihallgatás előtt Finch-re egy ugyanolyan kabátot adtak, mint ami a tettesen is volt.

Az ártatlanságot bizonyító másik ok pedig az volt, hogy a támadó pisztollyal lőtt, nem pedig vadászpuskával, Finch kocsijában pedig vadászpuskához tartozó töltényhüvely volt.

Egy férfi igazságtalanul ült a rácsok mögött több évtizedig

Végül idén januárjában mondták ki, hogy Finch ártatlan.

„Tudtam, hogy csoda történik majd, csak azt nem, hogy mikor”

– nyilatkozta Finch lánya, aki 2 éves volt, amikor az édesapját elítélték.

Charles Ray Finch mostanra 81 éves lett, túlélt egy sztrókot, ami miatt tolókocsiba került. Azt mondta, boldog, és hogy szeretne elutazni a Bahamákra, de az első dolga az lesz, hogy megeszik egy jó csirkét kedvenc éttermében.

(newsobserver.comindex.hu)

Cikk- és címlapkép: Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.