Az Európai Néppártban (EPP) senki nem támogatta a szocialista Frans Timmermans európai bizottsági elnöki jelölését - értesült az MTI az EPP hétfői _Az Európai Néppártban (EPP) senki nem támogatta a szocialista Frans Timmermans európai bizottsági elnöki jelölését – értesült az MTI az EPP hétfői frakcióülésén történtekről. Az MTI úgy tudja, hogy a frakció hosszú ülésén sok hozzászólás volt, de senki nem szólalt fel Frans Timmermans mellett. A frakció arra szólította fel az EPP-t, hogy mivel a néppárt végzett az első helyen az európai parlamenti választáson, az EPP-nek kell adnia a bizottság elnökét. Több hozzászólásban felvetették, hogy ha a néppárti Manfred Webernek nem lesz meg a szükséges támogatása, akkor más, de néppárti jelöltre van szükség.

Forrás: pestisracok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Orbán olyan bizottsági elnököt szeretne aki szemet huny az ámokfutása felett. Remélem ilyet nem találnak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
A helyzet annyira súlyos, hogy már a liberálisok, szocdemek és a zöldek között is felbukkannak olyanok, akik szerint kompetens vezetés kell.
bencemacska
@verőce21: Te még a mondásokat sem méltányolod? Pedig azok a tapasztalatok alapján maradtak fenn az utókor számára.
verőce21
Az új bizottsági elnök személye meg fogja határozni az EU sorsát, sokkal jobban, mint bárki szeretné. Valaki olyat kell találniuk, aki az EU kisebbségei, eddig elnyomott entitásai, a közép-európai nemzetállamok, a konzervatívok számára is tárgyalópartner.
Az új bizottsági elnök egy jóslat lesz az EU jövőjéről. Kérdés, van-e esélye annak, hogy alkalmas, erős és realista jelölt is szóba kerüljön?
verőce21
Még a mai nap van arra, hogy a V4-ek számára is elfogadható EP-elnök neve felmerüljön a lehetséges elnökjelöltek között. Holnapi napon előterjesztik az elnök személyét az Európai Parlamentnek. Persze ahhoz sokminden szükségeltetik, hogy az EP el is fogadja a személyét.
Mivel a két csúcsjelöltet már elvetették, ideje lenne a két legnagyobb frakciónak is visszalépni a jelöltállítástól.
A V4-nek be kellene dobni a köztudatba Beata Szydło nevét a megfelelő és alkalmas EP elnöki tisztségre.
kokopelli
@solidedge: ...semmi problema,mert az un. V4-ek annyira jelentősek,mint a naptáron a légyß@r!
(;-)))
verőce21
A 08:18-ban természetesen EB-elnöki jelöltségre gondoltam! A Bizottság elnökének kell jelölni a holnapi döntésen Beata Szydło-t!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.