Nemzetközi sajtószemle, 2019. június 11. Le Figaro A lap mérgezett ajándéknak nevezi, hogy Orbán Viktor az Európai Néppártban akar maradni – éppen akkor, amikor az megkezdi az alkudozást az EP többi pártjával. A miniszterelnök az utóbbi hónapban egyaránt fújt hideget és meleget az ügyben, hogy mi a szándéka az EPP-tagsággal. A választás előtt látványosan mutatkozott Salvinival. Azt kívánta ily módon értésre adni, hogy becsatlakozhat a tervezett szélsőjobbos szövetséghez. Ám abból nem lett semmi. Így szárnysegédein keresztül mostanában azt tudatja, hogy nem szeretne távozni mostani pártcsaládjából

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
az az igazság, hogy ambivalens érzéseim vannak

általában is Szelestey Lajos lapszemléivel, s ez most sincs másképp

Egyfelől; tisztelem becsülöm és nagyra értékelem a fordítói tevékenységét, annak korrekt volta okán. Ami különösen nagy érték a mai matyar rögvalóságban.
Másrészt; - persze ez érthető – meglehetősen szelektív és nem mindig átgondolt a válogatása. Persze messze korrektebb mint a kormányzati sajtóé, mert ő valóban mértékadó forrásokat hoz fel és nem „egzotikus site-ocskákat”!
Nincs ez másképp a mai „Nemzetközi sajtószemle, 2019. június 11.” alcímű összeállításával a Népszavában.
Hogy csak a legnagyobbakat említsem, az elején kezdjük; a Figaró cikk fordítása hibátlan, a cikk meglátásai már nem annyira, hisz – szerintem – félreértik Orbánékat, szó sincs maradhatnékról. Csak és csupán azt hiszik – sajna nem lehet kizárni -, hogy van még zsarolási potenciájuk.
Hasonló a helyzet a „Israel Journal of Foreign Affairs” cikkel is, ők sem egészen pontos képpel rendelkeznek a francia belpolitikáról.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.