Európai kollégáinak kell beszámolnia hétfőn a magyar jogállamiságról Varga Judit igazságügyi miniszternek. Ezzel új szakaszba lép a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárás. Az új jogállamiságvédő eljárásokról és a 2021-27 közötti uniós költségvetésről is vitatkoznak az uniós miniszterek.

7. cikkely: ma roppant kínos kérdéseket szegeznek a magyar kormánynak

Az Európai Unió Tanácsában hallgatják meg hétfőn a magyar kormány képviselőjét a magyar jogállamiság helyzetéről, majdnem napra pontosan egy évvel azután, hogy az Európai Parlament elindította a 7. cikk szerinti eljárást. A hétfő kora délutánra tervezett ülésen először a finn uniós elnökség képviselője ismerteti a helyzetet a minisztereknek az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentés és az elmúlt egy év egyeztetései alapján. Utána a magyar kormány mondhatja el az álláspontját, majd az Európai Bizottság képviselője egészíti ki a képet. Ezután az uniós miniszterek kérdezhetnek Varga Judit igazságügyi minisztertől.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

117 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/07/orbanvarga.jpg Őfelsége csatárt igazolt.
Varga Judit számára a karrierje csúcsa. Ő tényleg elhiszi, hogy egy olyan csapatban, aminek Orbán is része, valóban szükség van csatárokra, ettől van annyira elalélva, hogy nem győzi köszönni a bizalmat. Márpedig ahol Orbán az egyszemélyes csapat, ő legfeljebb hátvédnek vagy labdaszedőnek kell. Ahogy az összes többi is. Az utólag mindent ki- és megmagyarázó, katasztrófaelhárító, végsőkig lojális, önkritikátlan segédmunkásnak. Készült az elmúlt tíz évben pár olyan fotó, ami ezer szónál jobban megragadja ennek a focialista, félfeudális auto- és kleptokárciának a tragédiáját, de ez minden szempontból díjnyertes. Tegyük is előkelő helyre abba a szimbolikus albumba, amibe majd elkerülhetetlenül bele kell nézni, ha egyszer olyan kormánya lesz ennek az országnak, amelybe nem csatárokat, droidokat, kesztyűbábokat igazolnak, hanem tisztességet, becsületet, feddhetetlenséget, hozzáértést, gerincet és szakmaiságot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Pegero: tegnap, 22:31; Az egyház és az állam szétválasztását lekommunistázó, a “keresztény” értékeket az emberi jogokkal és méltósággal (ezeket képviseli a liberalizmus) szembeállító Kövér László a református konferencia után egy nappal már a kommunista Kína és Rákosi Mátyás diplomáciai kapcsolatfelvételének 70. évfordulója alkalmából nyitotta meg “neves” kínai festőművészek kiállítását, méghozzá “az Új Tengeri Selyemút – Magyarország neves kínai festőművészek szemével” című kiállítást. Arról a kommunista Kínáról van szó, amelyben eltűnnek emberek tömegesen, és átnevelő táborokba viszik őket. Ezúttal nem a keresztény, hanem a Kövér által korábban preferált másik állami ideológia, a kommunizmus nevében. Kövér a megnyitón azt mondta: “nem a mesterséges intelligencia térhódítása aggasztó, hanem ezzel párhuzamosan az emberi intelligencia csökkenése”. Ebben a legteljesebb mértékben egyet tudunk érteni, és abban a különösen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Kövér a fenti kijelentését mindjárt szemléltetni is tudta: önmagával.
nepszava.us/kover-lekommunistazta-az-egyhaz-es-az-allam-szetvalasztasat/
Az energia megmaradás fidesz szerinti törvénye: A BOLSEVIK NEM VÉSZ EL, CSAK ÁTALAKUL!
uploads.disquscdn.com/images/5b3dcc5b687b8ff562c99578755e2afd2f35ed547ed339106b3c39bcc1a65d4c.jpg?w=600&h=632

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.