Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni – foglalta össze Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának vitáján elhangzó felszólalásá.

Ilyen a keresztény magyar politikus: nem megbocsátani, hanem büntetni akar Szijjártó

A tárcavezető kiemelte: a világ eddigi legveszélyesebb terrorszervezetének, az Iszlám Államnak a legyőzésével újabb biztonsági kihívások állnak a világ és Európa előtt, ami alapvetően abból adódik, hogy az Iszlám Államhoz több tízezer úgynevezett külföldi harcos csatlakozott az elmúlt években. Sajnos közülük több mint ötezren európai uniós országok állampolgárai – tette hozzá.

Közölte: "meg vagyunk döbbenve az egyes nemzetközi szervezetek azon törekvései láttán", hogy ezeket az idegen harcosokat az európai társadalmakba vissza kellene fogadni. Ezzel szemben ezeket az idegen harcosokat meg kell büntetni és a bűncselekmények elkövetésének helyszínén be kell börtönözni – vélekedett.

Szijjártó Péter kifejtette: ezek az emberek terrorszervezethez csatlakoztak, amelynek keretében több millió ember életét keserítették meg, gyilkosságokban vettek részt és szélsőséges ideológiákat terjesztettek. "Ezeknek az embereknek nem a visszafogadásáról kellene beszélni" – jelentette ki.

Úgy vélte, az Iszlám Állam megpróbálja visszajuttatni ezeket a külföldi harcosokat Európába, "ami nagyon komoly biztonsági fenyegetés a számunkra". A nyugat-balkáni migrációs nyomás növekedésével számítanunk kell arra, hogy ebben a tömegben fel-fel fognak bukkanni azok a külföldi harcosok, akik korábban a terrorszervezethez csatlakoztak, most pedig Európába akarnak visszatérni "ki tudja, milyen szándékkal" – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: ezt meg kell akadályozni, ezért az európai külső határokat meg kell erősíteni. Magyarország természetesen a jövőben is megvédi déli határát, hogy elkerüljük a korábbi külföldi harcosok visszatérését Európába – mondta.

A külügyminiszter hozzátette: a nemzetközi szervezetek hozzáállása megdöbbentő, érthetetlen, "miért kell terrorszervezethez csatlakozó bűnözők mentegetéséről beszélni ahelyett, hogy a szigorú megbüntetésükről beszélnénk".

(Kép: MTI/KKM/Burger Zsolt)

Forrás: MTI

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@kereső: A civileket a német megszállás alatt vitték el. Kérd számon a németeken!
A katonáink pedig hadban álló ország lévén a fronton harcoltak hősiesen.
Kérdezd meg az angol- francia bizottságot, miért vették el az országunk kétharmadát. Otta válasz a kérdésedre és azt is mondják el, miért támogatták Hitler hatalomra jutását! Majd válaszolnak!
kereső
@Shikari: Ne mutogass másra. Ideje lenne szembe nézni mindazzal, ami monarchia felbomlása körül történt- az akkori kormányok, és uraságok viselkedésével a nemzetiségiekkel, mi vezetett ahhoz, hogy horthy eladta az országot (saját hatalmáért!!!)-először az antantnak, majd a németeknek. Ne magyarázd a megmagyarázhatatlant- mert, ha rajta múlik (és nem amerikán), akkor a román határ most a Tiszánál van.
Shikari
@kereső: Horthy a magyarság érdekeit képviselte mindig. Ezért is utálják a magyargyűlölők!
kereső
@Shikari: Mivel már kifogytál a mellébeszélő, és mindent tény nélkülöző szövegből, most jössz ezzel a bullshittel? Arról a horthyról beszélsz, aki magyarul se nagyon tudott? Arról, aki gyáva módon cserben hagyta a Szt István csatahajó matrózait? Arról az antiszemita , magyargyűlölőról, akinek lelkén mmagyar katonák százezreinek halála-és vére szárad? Milyen magyar gyűlölőkről hadoválsz? Nem horthy vitte vásárra a bőrét ezért a hazáért, hanem az én apám, a nagybátyáim, a nagyapám.
Jobb lesz, ha visszaveszel ebből a senkiházis beszédből.
Shikari
@kereső: Nem fogytam ki semmiből, csak unalmas mindig elmondanom, hogy Horthy nem hibás. Antiszemita volt, érdekes módon mégis a zsidó vállalkozókat támogatta. És? Mégis megmentette a zsidóságot. Trianonnal egy újabb háborút készítettek elő, amit elveszítettünk.
A legnagyobb magyarok között fogják emlegetni!
kokopelli
@kereső: ..ne vitatkozz velük!Valaki azt találta mondani,hogy "a történelem az,amiben az utókor megegyezik"!
Ők megegyeztek egymással,hogy nem az a történelem,ami anno lejátszódott,hanem az amiért megfizetik őket!
Meddő vita! Az apósom (pincér volt) kiszámította,hogy a konzentrációs táborokban meggyilkoltak számát az "az-
mik" meghamisították! A "honnanvetted az adatokat"-ra azt válaszolta,hogy nekem az "mindegy lehet!" Ő tudja!!!
(:-()

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.