Egyre többek tudni a zágrábi földrengésről.

Kismamák és csecsemők ragadtak az utcákon a földrengés miatt

Vasárnap hajnalban Horvátországot két erős, 5,3-as és egy 5,1-es erősségű, valamint több kisebb földrengés rázta meg, a legutóbbi reggel 9 óra magasságában. Autók, házak rongálódtak meg komolyabb mértékben, tűz ütött ki több helyen. Egy fiatalt egy tetőről leszakadt épületdarab talált el, őt kórházban kezelik, egy 15 éves pedig meghalt a földrengés következtében. Sokan kénytelenek voltak az utcára menekülni, az elnököt Zoran Milanovicsot is evakuálták otthonából.

Az ország belügyminisztere ugyanakkor azt kérte az emberektől, hogy a koronavírus-járvány miatt ne gyűljenek össze az utcákon. Az országban eddig 206 megbetegedésről tudni, egy ember pedig igazoltan a koronavírus miatt halt meg.

A hatóságok prioritása a fölrengés után a kórházak helyzetének rendezése. A Narod.hr több képet is közölt, amelyeken az látszik, hogy az egészségügyi intézményekben álmennyezetek szakadtak le, szekrények dőltek össze. Olyan képeket is publikáltak, amelyen betegek az utcán várakoznak, a Petrova kórház előtt pedig a kismamák a csecsemőikkel a kezükben várakoznak.

Forrás: 24.hu

Kép: Twitter/kmario

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a hülye...hol gyűljenek össze???, komolyan,mindenkinek elment az esze???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.