Angela Merkel szombaton megjelent szokásos heti podcastjában kiemelte:

"mindenki részese a vírus elleni harcunknak, és mindenki életet menthet, aki betartja a szabályokat".

Senki nem tudja megmondani, meddig tart még a mostani, "nehéz időszak", ezért most mindenkinek türelmesnek kell lennie. Az igazolt fertőzések napi számának alakulása "sajnos még nem biztosít alapot a szabályok lazítására" – tette hozzá a német kormányfő.

Angela Merkel otthoni karanténból köszönte meg az emberek felelősségteljes viselkedését

Kifejtette: jelenleg nagyjából öt és fél nap alatt emelkedik a kétszeresére a regisztrált fertőzések száma, ami ugyan "már előrelépés ahhoz képest, hogy kezdetben két nap kellett a duplázódáshoz", de még nem elég.

A duplázódási időnek "a tíz nap felé kell közelítenie, hogy ne terhelődjön túl egészségügyi rendszerünk"

- mondta a német kormányfő az Angela Merkel – a kancellár közvetlenül című sorozatban, amely ezúttal csak audio változatban jelent meg, mert a politikus házi karanténban van.

Mint mondta, nagyon jól tudja, mennyire nehéz helyzetet teremt az egymás közötti közvetlen fizikai kapcsolatok korlátozása és az elzártság. Mégis csaknem mindenki teljes mértékben átalakította az életét, és az emberek túlnyomó többsége tudatosan mellőzi a nem nélkülözhetetlen kapcsolatokat. Ezért köszönet jár mindenkinek.

Az emberek elfogadták az új szabályokat, "mert tudják, hogy mi forog kockán, tudják, hogy csak közösen vezethetjük át országunkat ezen a megpróbáltatáson", amelynek súlyosságát "elképzelni sem tudta senki".

Németország csak akkor küzdheti át magát ezen a válságos időszakon, ha mindenki számára világos a közös cél.

"A cél a vírus lassítása" – mondta Angela Merkel, hozzátéve, hogy a járvány jelenlegi szakaszában nem lehet teljes mértékben kiküszöbölni a fertőzéseket, de lehet és kell is csökkenteni a napi új fertőzések számát.

Angela Merkel február 22-én, vasárnap vonult házi karanténba, miután kiderült, hogy kimutatták az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) egy orvosnál, akitől két nappal korábban védőoltást kapott tüdőgyulladást okozó pneumococcus baktérium ellen. Hivatali feladatait otthonából látja el. Első két koronavírus-tesztje negatív, a következő tesztet a jövő hét elején végzik el.

(MTI)

(Fotó: MTI/EPA/Clemes Bilan)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
merkel a migránsok Európa invitálásával pont felelőtlen magatartást tanusított. Ez a picsa ne köszöngessen semmit.
Jozefina
Mielőbbi munkába állást kívánok neki!!! Tiszteletre méltó politikus, aki nemcsak saját népéért, hanem az EU valamennyi polgáráért is kiáll!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.