Az amerikai idősotthonokban soha nem látott mértékben tombol a koronavírus.

Rengeteg halott, szigorú karantén: egyre durvább a vírushelyzet az idősotthonokban

Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) az egyik csütörtöki riportjából kiderült, országszerte több mint négyszáz halálos áldozata van a koronavírusnak az idősotthonokban. Különösen nehéz a helyzet az északnyugati Washington államban, Tennessee-ben, New Jersey-ben, Ohióban, Nyugat-Virginiában és Marylandben.

Több idősotthont is kiürítettek már, a Tennessee-ben lévő Nashville-ben a Nemzeti Gárda segített a költözésben. Az ohiói Daytonban két, egymáshoz közel fekvő otthonban ötvenen fertőződtek meg, hat idős ember az életét vesztette. Maryland egyik kisvárosában 77 fertőzöttet diagnosztizáltak egy idősotthonban.

Az AP amerikai hírügynökség szerint eddig 450 halálos áldozat és közel 2300 fertőzött van az idősotthonokban élkők körében. A lap tudomása szerint Amerikában több tagállam is arra készül, hogy a kórházból elbocsátott koronavírusos betegeket idősotthonkban helyezzék el. A hírügynökség e felvetésre is reagált: „út a katasztrófához, ha a kórházban ápolt és valószínűleg még vírushordozó betegeket idősotthonokba szállítják, ahol nincsenek elkülönítő helyiségek, megfelelő felszerelés és személyzet a Covid-19-ből lábadozók fogadására”.

Forrás: Blikk

Kép: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
324 millió lakosú országban 400 halott az idősotthonokban. És ezt soha nem látott mértékű tombolásnak beállítani, enyhén szólva is túlzás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.