Újabb jelentős gazdaságélénkítő csomagot jelentett be az olasz kormányfő hétfő este, amely 200 milliárd euróval a vállalkozások belföldi forgalmát, további 200 milliárddal az exportot kívánja segíteni garanciatámogatott hitelekkel a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetben. (400 milliárd euró az körülbelül 145 ezer milliárd forint). 

Olaszországban 400 milliárd eurót költenek a gazdaság megmentésére, felfüggesztik az adófizetést

Ehhez képest a magyar kormány által eddig bejelentett intézkedések legfeljebb 9 ezer milliárd forintot tesznek ki, mozgatnak meg a Portfolio.hu becslése szerint.

Giuseppe Conte precedens nélküli pénzügyi injekciónak nevezte a február végétől fokozatosan, majd teljesen leállt vállalatok újraindítására szánt milliárdokat.

A kormányrendelet elfogadását követő sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az állam 100 százalékos és feltételekhez nem kötött garanciát vállal minden egyes 25 ezer euróig terjedő hitelre; 90 százalékos garanciát biztosít az 5 millió euróig terjedő hitelekre.

Továbbáa kormányrendelet felfüggesztette az áprilisban és májusban esedékes járulékok és adók befizetését, május 11-ig pedig meghosszabbította a bírósági tárgyalások felfüggesztését.

A rendelet forgatókönyvet vázolt a március 8-től szünetelő oktatás számára is: ha az iskolákat május 18-ig nem tudják újranyitni, az érettségi vizsga időpontját módosítják, az általános iskola nyolcadik évének végén esedékes kisérettségit pedig nem tartják meg.

Giuseppe Conte megjegyezte, hogy a támogatás a járványhelyzetben bevezetett óvintézkedéseknek a következő időszakban várható fokozatos feloldásával egyidejű gazdasági talpra állást szolgálja.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
A globális felmelegedés már nem téma, a tüzek is kialudtak, az árvízveszély is elmúlt, mert az új vírus karanténba zárta a fél világot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.