AZ UTOLSÓ BEKEZDÉS TANMESE IS LEHETNE!!! =)) Kelet-Közép-Európa látványosan sikeresebb a koronavírus-járvány kezelésében, mint a kontinens déli és nyugati része. Számos oka lehet ennek, de a Financial Times csak Magyarország szomszédaival példálózik, a budapesti kormány nem kap dicséretet.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Igen, meghatározó – és tanulságos - a különbség

„a szlovák miniszterelnököt és az egészségügyi minisztert tévériporterek kérdezik”

A napi.hu adja közre „Víruselhárításban a régió legyőzte a Nyugatot - de hol van Magyarország?” az FT cikkét ls kapcsán a meglátásait.
A „How central and eastern Europe contained coronavirus” című írás az európai helyzetképet és az okokat vizslatja. Ahogy a portál írja „a Financial Times csak Magyarország szomszédaival példálózik, a budapesti kormány nem kap dicséretet”!
Sőt egy igencsak karakteres története is elmesél, ami akár egy bezzeg is lehetne:
„Március közepén Igor Matovic szlovák miniszterelnököt és Marek Krajci egészségügyi minisztert Zlatica Puskarova tévériporter arra kérte, hogy vegyenek fel maszkot, mielőtt a kamerák elé állnak.”!
Igen ott még vannak riporterek is és van/volt bátorságuk ezt felvetni!
Aide memoire:
koronavirus.gov.hu/sites/default/files/d_as20200324008.jpg
RonaGyuri
@RonaGyuri: Egy másik olvasat

Az igazat megvallva nem tudom mi volt at FT szándéka a Zlatica Puskarova anekdotával, de a hazai olvasata igencsak érdekes lehet

A szlovák TV munkatársa megkérte a kormány és az egészségügy vezetőjét, hogy vegyenek fel maszkot.
Többünknek feltűnt az eset és magyarázatot is kreáltunk hozzá. Én azok közé tartozom, akik az ottani riporterek másokra gyanakodnak. Míg mások 2/3-odal magyarázták. Egy kedves olvasóm reakciója/olvasata igencsak érdekes: Úgy véli, hogy Orbán tudatosan negligálta a maszk viselését és ennek meghatározó oka volt: bátorságát (korábban keljen fel egy vírus, ha vele akar kikezdeni) és/vagy más fából való faragottságát (rá nem csak a törvények mások, de vírusok is másképp hatnak) akarta demonstrálni a példamutatás helyett! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.