A Nemzetközi Valutaalap (IMF) támogatása lehetőséget teremt arra, hogy Ukrajna erős maradjon – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn, miután megbeszélést folytatott a kijevi látogatáson tartózkodó Krisztalina Georgievával, az IMF vezetőjével.

Az IMF gazdasági fegyvert ad Ukrajna kezébe
Fotó: Youtube

Az ukrán államfő szavai szerint az IMF támogatása "egyben gazdasági fegyver is", amely lehetőséget ad Ukrajnának, az ukrán társadalomnak és a vállalkozásoknak a fejlődésre.

"Nagyon szeretnénk, hogy fejlődjön az üzlet, jöjjenek beruházások, és tudjuk, hogy az IMF mindig a megfelelő jelzéseket küldi tevékenységével"

- írta az elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Denisz Smihal miniszterelnök Georgievával folytatott megbeszélését követően közölte a Telegramon, hogy Ukrajna egy új, többéves nagy program elindításával számol az IMF-fel, több mint 15 milliárd dollár értékben. "A tervek szerint az IMF-fel közös program két részből áll majd: azonnali pénzügyi támogatásból és a fellendülést elősegítő strukturális reformok támogatásából" – írta Smihal a Telegramon.

Forrás: MTI

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
@KisTehen: Semmit sem tudsz róluk, neked még elmagyarázni sem lehet a dolgot !
Toller Béla
@KisTehen: Náluk az orosz bomba a kockázat, nálunk meg az, hogy nem tudhatja, másnap mit talál ki a maffiai ! Melyik a nagyobb kocka ?
ómió
És cserében kiket lehet ott még - IMF-konform módon - legatyásítani!?
Rockxy
mióta támogatás az uzsora, amit az ájemef fog majd kérni a "segítségért"?
mert kérni fogja.
nem azért adja a lóvét mert jótékony, a zselé meg jóképű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.