A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége elismerését fejezte ki az Év sportolója-választáson győztes Dárdai Pálnak, de álláspontja szerint a Hosszú Katinkát felkészítő Shane Tusup volt a legjobb edző 2015-ben.

A MÚSZ-nak az MTI-hez vasárnap eljuttatott állásfoglalásában a testület gratulált a labdarúgó-válogatottnak, és "különös tekintettel a kitűnő edzőnek, Dárdai Pálnak, aki meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a magyar csapat több évtized után újra ott lehet az Európa-bajnokságon". Ám – olvasható a dokumentumban – a "MÚSZ szakvezetése mindezek tudatában is úgy ítéli meg, hogy Shane Tusupnak a múlt évi teljesítménye még ennél is tekintélyesebb". Az indoklás szerint úszója, Hosszú Katinka több világ- és Európa-csúcsot állított fel, két világbajnoki, hat rövidpályás Európa-bajnoki címet szerzett, Európa legjobb női úszójának már megválasztották, és "újfent joggal nagy esélyese a világ legjobbja címnek is, amelynek hivatalos bejelentésére január 31-én éppen Budapesten a Vigadóban zajló gálaünnepségen kerülhet sor" – áll az állásfoglalásban.

A MÚSZ ugyancsak nagyra értékelte Plagányi Zsoltnak, Cseh László edzőjének a bravúrját, aki a 30 éves sportoló "szinte példátlan újjászületésében vállalt döntő szerepet". Cseh László a kazanyi vb-n valamennyi pillangószámban érmet nyert, 200-on világbajnok lett; a rövidpályás Eb-n pillangón pedig mindhárom számban győzött. Emellett Európa-csúcsokat úszott, Európa legjobb úszójának választották, a világszavazáson a második hely várományosa – tette hozzá az úszószövetség vezetése.

A dokumentum azzal zárul, hogy a MÚSZ elnöksége "nyomatékosítja Dárdai Pál iránti tiszteletét, elismeri a szavazók objektivitását, de különös tekintettel a sportágban kialakult helyzetre, fontosnak tartja közzétenni testületi álláspontját".

A sportújságírók díjait csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Év sportolója gálán adták át. A nőknél Hosszú Katinkát, a férfiaknál pedig Cseh Lászlót választották a múlt esztendő legjobb sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson. Az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Dárdai Pál korábbi magyar szövetségi kapitány, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának trénere győzött, megelőzve két úszóedzőt, a Hosszú felkészülését irányító Shane Tusupot és a Cseh edzéseit vezető Plagányi Zsoltot.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ez az az eset, amikor a hitetlenkedo ferfiember azt mondana e hir hallatan: "Na, most sz@rom le a bokamat! MI VAN??? "

Akkor most hogy is van ez? Meg kellett varni Katinka szombati ermeit ahhoz, hogy ezt pont Gyarfasek jelentsek ki??? Akkor most Tusupnak voros szonyegen kell visszaternie a Vasas/MUSZ kebelebe, vagy ugyanezen voros szonyeg alatt, hamuval a fejen, Kiss Laszlot es az egesz MUSZ-t megkovetve bocsanatot kerni?

Jesszusom, ismertem par embert, aki nagyon gyorsan birta valtoztatni a velemenyet, de ez azon sokszorosan tultesz...

Akkor talan lehet hazavarni szeretettel az uszobajnokot es a ferjet, es lehet mindent a nullarol kezdeni: senki nem bantott meg senkit, minden rendben, mehet az edzes?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
Dárdai eredménye elismerést érdemel. Ettől még a focistáink csak a semmihez képest teljesítettek jobban.
justhpeter
Nem ez az eset az, amikor fell kell állni a vezetőségnek ?
Cicamama55
A magam részéről sokkal eredményesebbnek tartom azt a munkát, amellyel a béka segge alól felemel valaki egy sportágat...Még ha nem is a fellegekbe, de értékelhető szintre. Hazánkban a felzárkóztatást semmilyen területen nem értékelik...Csak a zsenik, csak a gazdagok számítanak...Beigazolódott ismételten a szólás, "a kutya is a dombra szarik"
human
@Cicamama55: Talán Dárdai áttörést ért el. Majd az idő megmutatja. Ami biztos, hogy neki több köze volt a sikerhez, mint a százmilliárdoknak amit belepumpált Orbán a fociba.
Cicamama55
A fociba fektetett milliárdokért én is nagyon haragszom, hisz számtalan fontosabb helye lenne annak a pénznek.Csupán Dárdai edzői munkáját ismertem el. S ha azt nézzük, Cseh László edzője is bőven megérdemelné az elismerést, hisz újra élesztett egy remek sportolót.
Eriksson
Mindenki megérdemli az elismerést, aki kiemelkedően tett valamit, valamiért. Mindenkit csak a saját szakterületén lehet minősíteni. S ha csak egy díjazott lehet, akkor nem csupán a legutóbbi eredményt kell nézni.
Egyébként az úszást nem lehet összehasonlítani a focival, sem más csapatsporttal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.