A Magyarország–Ausztria (2–0) Eb-selejtező után az osztrák válogatott magyar védője, Garics György, hosszú idő után először beszélt a magyar sajtóban történetéről a Nemzeti Sport Online kérdéseire válaszolva.

„Igen, énekeltem a Himnuszt. Magyar vagyok, magyarnak érzem magamat, de az osztrákoknak játszom. Édesapám is sokáig küzdött azért, hogy elmondhassam a történetemet, hogy miért lettem osztrák válogatott. De még senki sem hallgatott meg” – mondta Garics.

„Hogy miért 32 éves koromra kellett megélnem, hogy a zöld gyepen hallgathatom a magyar himnuszt, azt kérdezzék meg az akkori magyar futballfejesektől – fogalmazott a német élvonalbeli Darmstadt hátvédje, aki Szombathelyen született, a Haladásban kezdett futballozni, de még csak a magyar utánpótlás-válogatottba sem kapott soha meghívót. – Amíg a Rapid Wienben nem mutatkoztam be az osztrák Bundesligában, addig otthon szarba sem vettek. Tudjuk, hogyan működtek akkoriban a dolgok Magyarországon.”

Arról is beszélt, hogy lehazaárulózták:

„Azóta sokszor lehazaárulóztak, de én nem vagyok hazaáruló. Magyarországon születtem, magyar vagyok, a családom Magyarországon él. Ha annak idején meghívnak a magyar válogatottba, eszembe sem jutott volna, hogy az osztrák csapatban játsszak. De mivel a magyar válogatottnál szóba sem került a nevem, a karrierem érdekében azt a döntést hoztam, hogy osztrák válogatott leszek. Ez az én döntésem volt. Édesapámtól nagyon sok segítséget kaptam, de ebbe a döntésembe nem szólt bele” – mondta Garics.

„Ez a mai meccs segít így befejezni ezt a történetet, nem akarok vele többet foglalkozni. A sors megadta nekem, hogy egy Európa-bajnokságon hallgathatom a magyar himnuszt, ezt ennél jobban megrendezni sem lehetett volna” – olvasható az NSO-n.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Mézike: Igazad van, utána nézek, valami lemaradt.
Szeparepa2
Teljesen meg lehet érteni.. ebben az undorító szánalmas aljadék csicska szégyenországban, ha nem nyalod valaki seggét, nem tudsz érvényesülni...
kukac50
Magyarországon csak az érvényesül aki nyalni tud vagy megalázkodó.
A tudást a becsületességet nem szeretik a vezetők!
Nil
Tényleg jó magyar. Az egy dolog hogy igazat ír, de most már értem miért győztünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Itthon - 2019. February 17., 10:16
Kigyulladt egy garázs Alsóbereckiben